Jump to content

Kezdődhet az akció

2019. 12. 05. 19:00

Nem csak mondani kell, hanem csinálni is. A jótékonyság különösen nagy gesztusokkal és ajándékokkal tud megörvendeztetni olyanokat, akik anyagiakban és talán szeretetben is kevesebbet kapnak.

Ahogy közeledik a karácsony úgy tárjuk ki egyre inkább a szívünket az ünnep befogadásához. Feldíszítjük otthonunkat az újonnan vásárolt, vagy a korábbi években beszerzett esetleg saját kézzel készített díszekkel. Fenyőág, toboz, minden, ami Mikulás, Télapó, rénszarvas, az most aktuális. Az ünnepi készülődés, az adventi naptár nyitogatása segít lelkiekben ráhangolódni az ünnepekre, és arra is motiválhat, hogy vásároljuk meg szeretteink számára az ajándékokat. A már meglévő ajándékok becsomagolása, elrejtése egy újabb izgalomforrás lehet.

Nemcsak a családunk és barátaink megajándékozása lehet öröm, hanem az ismeretleneké is. Ahogy december havába lépünk, úgy kezd az agyunk is a karácsony körül forogni. Jó érzéssel tölt el annak gondolata, hogy az év utolsó napjaiban, a meleg otthonunkban, a szépen feldíszített karácsonyfa köré gyűlhetünk, és megajándékozhatjuk egymást. Már az ajándék, hogy együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk. Ugyanakkor éppen ez a szép gondolat juttathat el odáig, hogy azokra gondoljunk, akik nélkülöznek.

Az év utolsó időszakában még a nem jómódú családok is gondolnak azokra, akik még náluk is szerényebben élnek. Az ajándékozás jó, mert sokan valljuk, hogy jobb adni, mint kapni.

Nem új keletű hagyomány, hogy egy-egy cipős dobozt megtöltenek finomságokkal, játékokkal, és a dobon feltüntetik, hogy milyen korú és nemű gyerekeknek szánják a doboz tartalmát.

A cipős dobozos megoldás nagyon jó kezdeményezés, amelyben lehet gondolkodni bárkinek. A gyerekeket is be lehet vonni ebbe az akcióba. Talán lesz olyan játék, könyv, amelyről le tud mondani idegen, de nagyon rossz körülmények között élő gyerekek számára. Nemcsak játék és könyv kerülhet a dobozba, hanem némi édesség is. Bizony, vannak gyerekek, akiknek a dobozba elrejtett édességnek sokáig ki kell tartania.

Egy kedves kispárna, amelyre álomra hajthatja a fejét egy arra rászoruló kisgyermek nemcsak arra jó, akár ölelni is lehet. Egy pár vastagabb karácsonyi zokni is jó szolgálatot tehet, ahogy egy sapka, sál, egy pár kesztyű is.

Nézzetek szét otthonotokban, hogy van-e olyan játék, édesség, könyv, kinőtt, de szép ruhanemű, amelyet egy rászoruló gyerkőc megkaphatna. Mindenképp olyan ajándékokban kell gondolkodni, amely használható, ép, tiszta.

Adni jó! Ezt tanítsuk meg gyermekeinknek is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)