Jump to content

Forró csoki ízesítésű gasztrobomba: minden falatja ünnepi

2019. 12. 04. 15:00

Pénteken megérkezik a Mikulás, így a hivatalos apropója már meg is van a pálcán érkező finomságnak. Ajándékba és esti nasinak is remek, a legjobb benne mégis az, hogy a megfelelő alapanyagokkal nem kell áldoznod a kalóriatúladagolás oltárán.

Az angolul hangzatos hot chocolate sticks néven futó, cake-popra hajazó édesség megspórolja a tömött boltok idegbaját, a felesleges kiadást, és az ajándékon való meditálást is. Elvégre, csupán némi csokoládé, egy tucat pálcika és az ízlésnek megfelelő gyümölcs vagy fűszer szükségeltetik az elkészítéséhez. Csokoládéból pedig az ünnepi időszakban sehol sincs hiány.

Amire szükséged lesz:

- 20 dkg 75 százalékos étcsokoládé

- pálcika

- gyümölcs, fűszer, amit épp megkívánsz

A legegyszerűbb elkészítési mód szerint a csokoládét olvasszuk fel, a folyamat közben pedig adjuk hozzá a fűszert vagy a gyümölcsöt a masszához. Alaposan keverjük el, majd ha a csoki teljesen felolvadt öntsük a masszát szilikonos formába vagy muffinsütőbe. Ezután mehet bele a pálcika, egy kis külső díszítés, majd irány a hűtő. Ott pihentesd, míg megdermed.

Ha ajándékba adnád, a fenti műveletsort annyival egészítsd ki, hogy a kész csokoládét celofánnal tekerd körbe, és szalaggal díszítsd.

A bátrabbak az alábbi négy elkészítési móddal még izgalmasabbá tehetik a csokibombájukat.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com)