Jump to content

Gyere csak ősz, várunk!

2019. 09. 28. 19:00

Az ősz igenis lehet szép, szívet melengető, ha keressük és meg is találjuk annak pozitívumait. Ha épp elhagyna a pozitív gondolkodás azért, mert hidegebb és esősebb az idő, akkor is találni kell szépséget.

Az emberi eleme egy csodálatos dolog, hiszen, ha akarjuk a valóságosnál is rosszabbnak ítélhetünk meg mindent, amennyiben eldöntöttük, hogy szenvedni szeretnénk, vagy nincs erőnk és motiváción a jóra. Ennek fordítottja éppen ugyanúgy lehetséges. Ha akarjuk, akkor szebbé tehetjük az életünket azzal, hogy pozitívan gondolkodunk és cselekszünk. Olyan út ez, amellyel egyre szebbé tehetjük a napjainkat.

A gondolatainkat befolyásolhatjuk kellemes, érzelmes filmekkel. Egy hideg, esős nap vagy este nincs is jobb, mint bekuckózni egy meleg helyre és megnézni egy filmet. Az olvasás is hatásos lélekmelengető lehet.

“Az ősz (…) egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik.” /Albert Camus/ 

“A házak és az emberek elmúlnak, de az őszi mezők egyformák maradnak, akárhogy öröklik, mérik, művelik is őket az emberek. Ebből pedig nyilvánvaló, hogy nem az emberek bírják a földet, hanem a föld szolgái az emberek.”
/Fekete István/

“A tavasz reményteljes, a nyár büszke, az ősz alázatos, a tél ellenálló.” /Cecilia Ahern/

Nézzétek meg, hogy mit játszanak a moziban. Hátha találtok olyan kedvetekre valót, amellyel kicsit feldobhatjátok a hangulatotokat. Előtte egy ebéd vagy vacsora, netán sütemény is belefér. Mindjárt más az ember hangulata. Csináljatok otthoni, családi vagy baráti programokat. Előkerülhetnek a társasjátékok, de a kellemes beszélgetések, a forralt bor kortyolgatása is igazán hangulatos.

A munkahelyre, iskolába, bárhová eljutás most már kezd majd kicsit hosszabban tartó folyamattá válni, mert az öltözködés is azt kívánja meg, hogy rétegesebb, melegebb ruhákba burkoljuk magunkat. Ez több időt is jelent, és az esőtől teljes mértékben nem tudjuk magunkat megvédeni, így további kellemetlenséggel számolhatunk. Éppen ezért, amikor végre hazaérünk, nem vágyunk másra, csak pihenésre, melegre, szárazra.

Ezt biztosíthatják a meleg takarók, szőnyegek, a kanapéra és a fotelekbe kihelyezett pihe-puha párnák. A meleg köntös, vastag zokni is fokozza az őszi, téli komfortot, és tovább lehet erősíteni illatos, kellemes ízű teákkal, forró csokival. A melegséghez hozzájárulhat az illatos és színes mécsesek használata, de a fényfüzérek is hangulatossá teszik otthonunkat.

A természet tálcán kínálja a szebbnél szebb dekorációit, csak meg kell azokat találnunk. Bevihetjük az otthonunkba, természetes szépségükkel és anyagukkal az őszi hangulatot növelhetik.

Az ősz természeti értékei tagadhatatlanok, és a reggeli, esti hűvös ellenére napközben kiváló kiránduló időket biztosíthat, amelyet ki kell használnunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)