Jump to content

Illatos hóbort vagy drága szimbólum?

2019. 06. 26. 19:00

Illatok vesznek körbe, bármerre is járunk. Egyik kedvesebb az orrunk számára, a másik pedig inkább a szag kategóriát meríti ki. Az illatokért komoly összegeket képesek vagyunk kiadni.

Egyesek a parfümkészítésre úgy tekintenek, mint művészet, mint az egyéni kifejezésmód egyikére, mások ugyan kedvelik a finom illatokat, de semmi esetre nem költetnének kisebb vagyont egy üvegcsényi illatra. Megint mások pedig kicsikarják magukból a nagyobb pénzt akkor is a parfümre, ha nem létszükségletet jelentő termék.

A márkás parfüm bizony luxustermék. Az olcsó parfümök, a hamisítványok ára jóval a nívós, luxus értéke alatt található, ám szóba sem kerülhet gagyi változat azok számára, akik a státuszukhoz méltó illattal akarják még növelni pozíciójukat.

Parfüm létezése és használata nélkül és teljes értékű életet élhetünk, és teszik ezt millióan, de egy nívós, luxusparfüm egy olyan magasabb életszínvonalat feltételez, amelyet csak a gazdagabb réteg tud megfizetni. Így tehát a drága illatos üvegcsék annál kellemesebb illatúak, annál jobb a mögöttes marketing, minél márkásabbak, minél drágábbak.

A drogériékban vásárolható, akár celebek által hirdetett termékek gyakran silányabb minőségűek és illatúak, ennek ellenére mégis drágábbak lehetnek, mint az akár luxuskategóriát megközelítő minőségű parfümök. A niche parfümökkel természetesen a celeb parfümök nem tudják felvenni a versenyt sem minőségben, sem árban.

A niche parfümök attól különlegesek és nagyon drágák, hogy ezek az illatok nem jönnek velünk szembe az utcán. A divatházak olyan termékei, amelyekben megmutatkozik az egyéniség, az alkotás szabadsága és ezt nemcsak az illat, de még az üvegcse, a doboz is ezt hirdeti.

A kiváló minőség mellett az is jellemző a niche parfümökre, hogy az egyedi készítmények limitált kiadásúak, majdcsak kézzel készített termékek. A niche parfümöket nem kell reklámozni és hirdetni. Illatuk maga a minőség és eladják önmagukat annak ellenére is, hogy drágák. Ám ez az ár azt is magába foglalja, hogy az illat tartósan érezhető marad, így az üvegcse tartartalma jóval tovább kihúzza, mint a gyengébb minőségű illatok.

Abban a hitben sem szabad ringatnunk magunkat, hogy a drága niche parfümök mindegyike csupán természetes anyagokat tartalmazó, gondosan előállított illatok, mint ahogy az sem mindig igaz, hogy az olcsóbb termékek csakis szintetikus anyagokból állnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)