Jump to content

Nem múló fájdalom

2019. 04. 25. 19:00

A fájdalom nem mindig rossz, hiszen arra reagálva gyorsan megszüntethetjük a veszélyes helyzeteket. Az alkalmanként és tartósan jelentkező fájdalmak esetében is egy vágyunk van, azt megszüntetni.

A fájdalom jelzésértékű, amelyet az ember azonnal megszüntetni próbál valamilyen módon. A természetes gyógymódok mellett a gyógyszerekkel is megpróbálkozhatunk, de valószínű mindenki élt már meg olyan fájdalmat, amelyet egyszerűen nem lehetett csillapítani.

Van az a fájdalom, amely csakis azért létezik, mert nem megfelelően táplálkozunk, esetleg a folyadékpótlás nem annyi, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne. Bizony, az az igazság, hogy ha az ember szomjas, a szervezete ki van száradva, akkor az fájdalom formájában is megmutatkozhat. Ma már egyre nagyobb figyelmet kap az, hogy odafigyeljünk a folyadékbevitelre, ám az ételek is okozhatnak fájdalmat. Gondoljuk át, hogy mit ettünk az utóbbi időben. Ha a fájdalom bizonyos ételek fogyasztása után jelentkezik, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Egyre többeknél alakulnak ki étkezési allergiák, így arról jó, ha tudomásunk van, mert így elkerülhetjük.

Az állandósuló fájdalom hátterében az elégtelen alvás is állhat. Az alvászavarok nemcsak azt eredményezik, hogy az elszenvedőik ingerültebbé, fáradtabbá válnak, de még a fájdalomérzetük is élénkebben működik. Ugyancsak érdemes orvoshoz fordulni az alvászavarok bármelyikével, valamint a kialvatlansággal együtt járó fájdalom miatt is.

A testben jelentkező fájdalom akkor is jelentkezhet, ha a szervezetben olyan gyulladás dolgozik, amelyet még nem tártak fel. Az agyban jelentkező gyulladások ugyanis növelheti a fájdalmat, mert úgy hat az idegrendszerre.

Aki valamilyen allergiában szenved, jól tudja, hogy milyen kellemetlen tünetekkel kell megbirkózni. A kezeletlen allergia is hatással van az idegrendszere, ugyanis gyulladás léphet fel és ez a folyamat felerősíti a fájdalmat.

Az emberek többsége a jelentkező fájdalom esetében otthoni megoldással próbálkozik. Akinek már van tapasztalata és gyakorlata is a fájdalom kezelésében, valószínűleg azt is tudja, hogy melyik fájdalomcsillapító a legeredményesebb. Megpróbálkozhatunk a természetes módszerekkel is, de mindenképp gondoljuk végig, hogy vajon mi okozhatja a fájdalmat. Ha a fájdalomcsillapítási módszerek alkalmazásának egyike sem bizonyul hatásosnak, orvoshoz kell fordulni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)