Jump to content

Kedveljük meg a telet

2019. 01. 07. 19:00

Nem szereted a telet? Pech, mert attól még tél van. Mi lenne akkor, ha felsorakoztatnák néhány jó dolgot, amit a tél adhat. Lehet, hogy egész másképp fogsz gondolkodni a hideg hónapokról.

Azok, akik imádják a havat, és nemcsak mint csapadékfajtát, és mint a táj hófehér leplét, hanem a hideggel sincs problémájuk, azok most biztosan örülnek, amit a természet ad. A tél nem mindig jelent havas tájat, harapnivaló friss levegőt. A hideg évszakkal együtt járhat a latyak, a sár is, ami miatt a legtöbben nem kedvelik a telet. A hideg persze réteges öltözködéssel is társul, ami egy újabb macerája ennek az időszaknak. Mennyivel egyszerűbb nyáron. Magunkra kapunk néhány darabot, és kész is a szett. Télen maga az öltözködés több réteget és ezzel együtt több időt is jelent.

Lényegében mindegy is, hogy szeretjük-e vagy sem a telet, ezzel az évszakkal is mindig találkozunk. Sokkal könnyebben átvészelhető ez akkor, ha pozitívan állunk hozzá.

Kétségtelenül a tél szépségét legtöbben a hóban látjuk. Még akkor is tudunk a hólepelnek örülni, ha az a ház körül munkával lát el, ha esetleg kellemetlenségeket okoz a közlekedésben. Télire már előkészítettük a kertet, a növényeket a hideg fogadására. Az udvaron a hó eltakarításán kívül nem sok feladatunk marad, vagyis behúzódhatunk az otthonunkba. Nemcsak élvezhetjük annak melegét, de egyben hasznossá is tehetjük magunkat. Festeni, átalakítani nem a legalkalmasabb időpont a tél, de alapos átrendezésre, selejtezésre, pakolászásra jó lehet. Télen a természet is lelassul, és mindenki elhúzódik a hideg elől. Így teszünk mi is, és ilyenkor hódolhatunk olyan hobbinknak, amit odabent el lehet végezni.

Az ünnepi időszakon ugyan már túl vagyunk, de az élet természetesen megy tovább. Enni muszáj, és akár abban is megtalálhatjuk a szórakozásunkat, hogy finom és új ételek elkészítésében próbáljuk ki magunkat.

A tea fogyasztása hazánkban télen megsokszorozódik annak ellenére, hogy a teaivás egyáltalán nincs se évszakhoz, se napszakhoz kötve. Nincs is jobb, amikor a meleg otthonunkban egy forró tea mellé ülve olvasgatunk, beszélgetünk családtagjainkkal.

A tél ugyanúgy alkalmas lehet a mozgásformák gyakorlására. Egy kellemes séta a friss levegőn akkor is jól eshet, ha a táj nem havas. Kétségtelen azonban, hogy ha mindez még hóval is társul, sokkal élvezetesebb a hóban taposni. A hó többféle élményt biztosíthat. Azon kívül, hogy még a felnőttek is gyermeki örömmel vetik bele magukat a hóba, gyönyörű fotók is készülhetnek a téli tájról. Szánkózás a gyerekekkel, hógolyózás, hóember építése kiváló családi élményt adhatnak. Hó nélkül is lehet csúszkálni. A jégpályákon való korcsolyázás igazán jól megmozgatják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A télnek megvan az az előnye, hogy nincs meleg. Nos, ez a bölcsesség azért került leírásra, hogy tudatosítsuk mindenkiben, most nem kell a hőségtől szenvedni, és az idegesítő legyek, szúnyogok sem jelentenek semmilyen kellemetlenséget számunkra, mert nincsenek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)