Jump to content

Gasztro ajándékötlet karácsonyra

2018. 12. 05. 19:00

Decemberbe lépve már tényleg minden a karácsony körül forog. Kész anyagi csőd is lehet, ha nem tudunk ügyesen manőverezni a kiadásokkal.

A költséghatékony karácsonyi ünnepekről már írtunk. Nem a végtelen költekezésről, de nem is a túlélésről kellene szólnia, mégis mindenképp kiadásokkal jár az ünnep, hiszen ebben az időszakban mindenki otthon lehet, és jól tudjuk, hogy az étkezésre szánt összeg jelenti a havi kiadás egyik nagy részét.

Árban, minőségben megfelelő, egyedi igényhez igazodó ajándékot találni olykor igencsak nagy kihívás. Még nehezebb úgy ajándékozni, ha az ajándékozott személynek mindene megvan, és ugyancsak kihívást jelent úgy vásárolni, ha nem is igazán ismerjük a személyt, akit meg kell lepni.

Enni nemcsak hogy létszükségletünk, hanem szeretünk is. Nemcsak a férfiak szívéhez vezető utat találhatjuk meg így, hanem egy olyan személyét is, akit meg szeretnénk lepni valamivel.

Mivel közeledik a karácsony, és már mindenkit kerülget az ajándékozási láz/frász, gondolkodhatunk olyan megoldásban is, amely a gasztronómiához kapcsolható. Ez ugyan azt jelenti, hogy a konyhában szükséges ténykedni, hogy elkészüljön az ajándék, ám mivel sajt készítésű, így még nagyobb értéket képviselhet.

A gasztronómia alapját az ételek ízesítése adja, ezért az egyedileg összeállított fűszerolajak mutatós és ízletes ajándéknak minősülnek. Az internet lehetőséget ad arra, hogy a megajándékozott személy ízléséhez mérve különleges fűszerolajjal, fűszersóval álljunk elő.

A lekvár főzés ideje már lejárt, de ha ínyenc lekvárral szeretnénk egy szerettünket meglepni, még nem késtünk el. A citrusfélék idejét éljük, így narancsból, vagy bármilyen más gyümölcsből készülhet a konyhánkban kis mennyiségű lekvár, amelyet aztán ízléses és takaros kis üvegben, karácsonyi csomagolásban átadva kiváló ajándéknak minősülhet. Számos receptötlet várja a megvalósítást.

Mint ahogy bonbont is átadhatunk azoknak a családtagjainknak, barátainknak, akik rajonganak az édességekért. Csokoládé ugyan roskadásig van a boltokban, de ha a bonbont magunk készítjük el, az már a kézműves kategóriába sorolandó ajándék. Szintén nagyon sok receptet lehet találni az otthoni készítésű bonbonokhoz. Az egyedi dobozkába rejtett csokoládé garantált sikerhez vezet.

A karácsony alapsüteménye a mézeskalács. Az ebből készített aranyos figurákat mázzal díszítve átnyújthatjuk ajándék gyanánt. Üvegben, dobozkában nagyon mutatós és finom ajándék lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=sP9KHLb-ZKw, https://www.youtube.com/watch?v=Ea-Bm2O72a8)