Jump to content

Tőled függ, hogy hogyan éled meg a betegségedet

2018. 11. 10. 19:00

Betegnek lenni egyáltalán nem jó, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a kellemetlen tünetekkel járó probléma csak átmeneti állapotunk. Az orvos által felírt gyógyszer, vagy az otthoni kúra napokon belül átsegíthet a nagyján.

Olykor azonban egy nátha vagy influenza is olyan szinten terít le minket, amelyet eleve nehezen viselünk. Van, amikor lábon képesek vagyunk kihordani akár komolyabb lefolyású betegséget is, makacsul tartjuk magunkat ahhoz, hogy a citromos-mézes tea és néhány nátha elleni pirula segít leküzdeni a lázat, ami leginkább este támad. Ha napközben megy fel a lázunk, azt is letudjuk egy lázcsillapítóval. Ugyan nem vagyunk közérzetünk csúcspontján, de el tudjuk látni a feladatunkat. Máskor, egy hasonló mértékű náthát sokkal nehezebben viselünk el, még az orvoshoz is elmegyünk a problémánkkal és alig várjuk, hogy néhány nap kötelező pihenőre ítéljen.

A betegség mindenkinek a sajátja, és mindenki máshogy éli meg. Függ attól is, hogy az immunrendszerünk mennyire veszi fel a harcot a betegséggel, vagyis mennyire dönt le a lábunkról, és függ attól is, hogy milyen életszakaszunkban vagyunk. Ha a nehézségek egymást érik, emellett le is betegszünk, úgy érezzük, hogy szegény embert még az ág is húzza. Ha a betegség otthonmaradásra kényszerít, akkor azt értelmezhetjük úgy, hogy jobban oda kell figyelnünk egészségünkre, vagyis a megfelelő vitaminpótlást biztosítani kell, hogy az immunrendszer megerősödjön. Tekinthetünk azonban jelzésként is arra, mintha így akarna az élet kicsit lelassítani, kiszakítni abból, amiben vagyunk. Természetesen nem kell minden tüsszentésbe és orrfújásba belemagyarázni a sorsszerű jelzést, viszont ha jót szeretnénk magunkkal tenni, amíg kényszerpihenőn vagyunk, kihasználjuk az időt.

A betegség azt jelenti, hogy a szervezetünk gyengébb volt a fertőzésekkel szemben, ezért leterített. Ám, amíg emiatt sajnáljuk magunkat, sokkal jobbra is lehet fordítani az energiánkat:

  • Éld meg a betegséged. Naná, hogy nem örömteli állapot, de ne hallgass másokra, hogy ők hogyan kínlódtak vagy kínlódnak jelenleg is ugyanebben a problémában. Ha megteheted, hogy otthon pihened ki a betegséget, akkor tényleg pihenj. Ezek a napok nem azért vannak, hogy az otthon körmödre égett munkafolyamatokat a betegszabadságod idején valósítsd meg. Vágj bele abba a kalandozásba, amelyet úgy neveznek, hogy pihenés.
  • Gondold csak végig, hogy milyen szerencsés vagy. Van munkád, ugyan kényszerpihenőn vagy, de szerencsés, mert csak egy kisebb fajta megbetegedést kell legyőznöd, és a legjobb helyen tehet ezt: otthon.
  • Legyél hálás azért, hogy olyan korban élünk, amikor a legtöbb betegségre van gyógyszer.
  • Ha nem is vagy a gyógyszerek híve, de a makacs láz, torokfájás, köhögés csak nem akar múlni, akkor ráveheted magad a gyógyszerszedésre, és persze kiegészítő gyógymódként alkalmazhatsz gyógyteákat, borogatást, fürdőt. Kész kényeztetés a testnek, léleknek és nemcsak gyógymód.
  • Nyugodj meg és élvezd, hogy magaddal tölthetsz kis időt. Tégy meg olyanokat, amelyekre egyáltalán nem tudsz máskor időt szakítani: szundikálj napközben, olvass, nézz tévét, fejts rejtvényt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)