Jump to content

Nőnek lenni nem mindig leányálom, de könnyebbé lehet tenni

2018. 11. 01. 14:05

Az élet nem egyszerű, kalandos, nehézségekkel és még több boldogsággal tűzdelt. Nőnek lenni sosem volt egyszerű, és a mai világban is számos nehézséggel kell naponta megküzdeni. Ez azonban adottság, ami életre szóló kihívást jelent. Elmenekülni nem lehet előle, a legjobbat kell kihoznunk magunkból. (X)

Már a magzati fejlődés bizonyos szakaszában lehet tudni, hogy az anya testében fejlődő élet lány vagy fiú. A babákat a nemüknek megfelelően nevelik. Tündéri ruhákkal és színekkel is kifejezik, hogy a gyermek melyik nemet képviseli. Ahogy cseperednek a gyerekek, egyre inkább jelentkeznek a nemre jellemző tulajdonságok, amelyeket a családon és a szűkebb, tágabb környezeten belül is csak megerősítenek bennük. Mindez igaz az öltözködésre, de a viselkedésre is. Nőnek születünk, még akkor is, ha eleinte igen aprók vagyunk, de legbelül mégis igazi nők. Úgy is nevelnek minket, hogy annak érezzük magunkat és ténylegesen azzá váljunk. Egyéni igényünktől függ, hogy mennyire akarunk jó nő lenni.

Mindenki életében jelentkezik az, hogy többféle elvárásnak kell megfelelnie, azokhoz alkalmazkodni szükséges, hogy boldoguljunk a világban. Nőként lehetünk szüleink kicsi lánya, lánytestvér, barátnő, igaz szerelem, feleség, anya, női munkatárs, női vezető. Felsorolva is hosszú, de csak gondolj bele, hogy a fenti szerepeket van, aki egymaga megtestesíti, hiszen valakinek a lánya, a felesége, az anyukája stb. A szerepek között azonban a legtöbben nemcsak nők szerepét szeretnénk betölteni, hanem a jó nő szerepét is.Ha jó nőnek érezzük magunkat, akkor magabiztosak vagyunk, fel vagyunk vértezve önbizalommal, bátran merünk bárhová kiállni.

A jó nőség szerepében pompázva azonban ugyanúgy meg kell állnunk a helyünket anyaként, feleségként, barátnőként is, hiszen a jó nő értéke nagyon lecsökkenne, ha csak a szépség lenne adott. A jó nőktől ugyanis nemcsak azt várják el, hogy kifutóra termett alkattal és divatlapot meghazudtoló öltözékben flangálva a fodrászt, műkörmöst járja, hanem akkor igazán jó egy nő, ha amellett hasznos tagja a társadalomnak. Azon túl, hogy dekoratív, magára adó nő, remekül megállja a helyét a többi szerepében is. Sokan vagyunk ilyenek, de valljuk be őszintén, nagyon nehéz. Van időszak, amikor könnyebben vesszük a rögös úton történő haladást, máskor sokkal nehezebben. Olykor nőnek lenni is nehéz, de jó nőnek még nehezebb.

Minden anya egyben háziasszony is, és sokszor jut eszünkbe az, hogy milyen ételt készítsünk a szeretteinknek: finom, sok, laktató legyen. Az elkészítés is majdcsak mindig a nő feladata, ami tovább nehezíti a mindennapjainkat. Vannak napok, amikor nem érzünk késztetést a konyhában való ténykedésre annak ellenére, hogy az a mi feladatunk, és általában élvezzük is. Nem mindig.

 

Van a lélektani határ, amikor szeretnénk elszakadni a megszokástól, a hétköznapoktól, az általánostól, az elvárttól és a tipikustól. Miért kellene minden nap főzni? Ki írja elő? A háziasszony szerepekből ki lehet törni, és nem is kell hozzá nagy lépés. Dacolj a világgal, lepd meg magad plusz szabadidővel úgy, hogy a családod elé ízletes élet tálalsz főzés nélkül. Hogyan?! Jól olvasod! Nincs az sehol írásba foglalva, hogy a jó nők ne tehetnék szabaddá napjaikat azzal, hogy SPAR enjoy. termékeket ad a családja elé. SPAR-ba be, polcról le, és meg is oldódott az ebéd vagy a vacsora. Csinálj magadnak plusz szabadidőt, hogy könnyebb legyen nőnek lenni.

(Forrás: Szerkesztőség)