Jump to content

Nem áll meg az élet ősszel sem. Irány a természet. Arra is van ötletünk, hogy mi kerüljön a hátizsákba

2018. 11. 01. 14:03

A bekuckózás, az elvonulás ideje is lehet az ősz, azonban tartogathat még olyan napsütéses hétvégéket, amikor nemcsak lehetőségünk, de kedvünk is támad arra, hogy kiránduljunk. (X)

Az ötlet kiváló, és mindenki számára ajánlott élni az időjárás adottságaival. Az őszi kirándulás sok pluszt tartogathat. Még a megszokott környezet is minden évszakban más szépségét és oldalát képes megmutatni. Az a hihetetlen színpompa, amilyet csak az őszi erdő képes produkálni, olyan hatással van ránk, mintha álomvilágban járnánk. A természet pedig akkora energiával tölt fel, mint amikor a lemerült telefonunkat töltenénk. Ez az energiatöbblet akkor is jelentkezik, ha a túrázás teljesen mértékig elfárasztott.

A kirándulás fizikai tevékenység, amely javítja az állóképességünket, az egészségünket, és ha nem egyedül kelünk útra, akkor kiváló csapatépítő, társasági esemény. Szervezzünk minél több kisebb vagy nagyobb túrát. Hazánk tele van csodás hellyel, és ha azt őszi ruhájában is szeretnénk megnézni, akkor most kell útra kelni.

A kirándulás során kalóriát égetünk el, energiát használunk fel, ezért egy felkészült turista magánál tartja hátizsákját, amelybe a már nem szükséges ruhadarabok is helyet kaphatnak, és persze a jól felszerelt túrázó biztosítja saját maga számára a folyadék- és energiapótlást is. A folyadék víz legyen, ne pedig szénsavas vagy cukrozott üdítőital. Az egész napos túrázáshoz pedig egyéni igény szerinti elemózsia szükséges.

A szabad levegőn hamarabb megéhezünk. Ha pedig a természetben aktív mozgást végzünk, ez még fokozottabban igazzá válik. Ezért szükséges finomsággal megpakolni a hátizsákot. Ha lehetőségünk van arra, hogy még előző nap átgondoljuk, mit viszünk magunkra a kirándulásra, akkor a SPAR enjoy. termékcsalád kitűnő választás lehet mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. A kész szendvicsekkel annyi dolgunk van, hogy mindenképp belekerüljenek a táskába. Talán a leggyorsabb és mégis a leghatékonyabb megoldás, arról nem is beszélve, hogy jól esik a nem általunk készített, "mindig ugyanaz, unalmas" összeállítással találkozni. A SPAR enjoy. sajátmárkás szendvicsei között megtalálhatók a házias ízek mellett az ínyencségek is. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy kerüljenek zöldségek is a szendvicsekbe. A SPAR erről is gondoskodik. Add meg magatoknak azt, ami a kiránduláshoz szükséges. Időt, energiát és pénzt spórolunk meg, ha egy termék megvásárlásával minden alapanyaghoz hozzájutunk, és nem kell külön-külön fizetni érte.

Az időjárás hűvösebb ugyan ősszel, de napközben megemelkedhet a hőmérséklet, így a gyorsan romlandó ételek veszélyt jelenhetnek egészségünkre. A gyümölcsök jól oltják a szomjunkat, azonban a hátizsákban összetörhet, megnyomódhat, és kifolyhat a leve, összekenve ezzel minden, ami a hátizsákban van. A SPAR enjoy. smoothie-jai megadják a rost-, vitamin- és gyümölcstartalmat, amire szükségünk van, és a tárolásuk is praktikus. A kész salátái gondoskodnak arról, hogy vitaminhoz, könnyű ételhez és rosthoz jusson szervezetünk.

Lehet egy kirándulás ötlete rögtönzött, vagy előre kitervelt, nem kell, hogy a készülődésre fordítsunk nagy erőfeszítést.

(Forrás: Szerkesztőség)