Jump to content

Ne az étkezéseden spórolj, hanem az étel elkészítésére szánt időn kurtíts

2018. 11. 01. 14:00

Az nem lehet, hogy a hétköznapok csakis a munkából álljanak. A világ tele van kiváló helyekkel, programokkal, felfedeznivalókkal. Ám akkor felkeltünk álmodból, üdvözlünk a valóságban! (X)

Egy hét olyan sebességgel száguld át az életünkön, hogy a dolgos hétköznapok eggyé állnak össze, a hétvége pedig úgy illan tova, mintha nem is lett volna. Ebből az időből is sokat fordítunk alvásra. Lehetne ugyan lefaragni rajta, de a másnapi munkatempónk, hatékonyságunk rovására menne, és ami a lényeg, hogy még az egészségünkre is kihat az alvásmegvonás, vagy a nem elegendő mennyiség. Az alvásra szánt kevesebb idő tehát nem megoldás, de ugyanúgy távol álljon tőled a „szundi” gomb nyomogatása is, mert azzal is veszítesz. Akár az állásodat is, ha túlságosan gyakran gyakorlod a gomb használatát.

Vannak tehát dolgok az életünkben, amelyeket nem lehet megvonni magunktól ahhoz, hogy az életünk normális módon haladjon. Nemcsak a munkára lehet ezt érteni, hanem eleve az életünkre is vonatkozik. Ha csak a munkának élsz, nem élsz igazán. Igen, nagyon fontos egy jó állás, még fontosabb egy jól fizető állás, de ebben a körforgásban meg kell találni azt, ami többet ad ennél az életedhez.

Ami fontos az életünkben, ráadásul még létszükséglet is, az a táplálkozás. Annyiféle csábító étel van, mi magyarok pedig erősek vagyunk a gasztronómia területén. Ha te magad is jó szakács vagy, szeretsz a konyhában tevékenykedni, akkor is lehet, hogy kevés idő marad erre a hobbidra. Ha egymagad élsz azért, nem biztos, hogy nagy főzésbe kezdesz. Egy család elé finom ételt tálalni ugyan idillikusnak tűnik, de ezt munka mellett megvalósítani olykor gyötrelmes. És igenis van az a nap, amikor dacolunk az elvárásokkal, sutba dobjuk az elveinket, a megfeleléseinket, és már csak azért sem főzünk. Nem feltétlenül azért, mert nincs időnk – amúgy nincs is –, de sokkal inkább szeretnénk úgy a családunkra, magunkra koncentrálni, hogy nem azon kattog az agyunk, hogy miért nem dolgozik a gyomrunk. Valami másra vágyunk, valami rendhagyóra. Adódott egy kiváló programlehetőség, de akkor mi lesz a főzéssel? Volt már arra példa a történelemben, hogy a háziasszonyok kihagytak egy napot és nem főztek. Képzeld! A Föld ugyanúgy forgott tovább és nem csak azért, mert a maradékot tálalták fel, hanem azért, mert más megoldást választottak. Néha kell a megszokottól való eltérés. Ilyen lehet, ha pizzát rendelünk és még házhoz is szállíttatjuk. Ugyancsak ilyen szenvtelenül egyszerű, ha készételeket vásárolunk. Érdemes kipróbálnod a SPAR termékcsalád újdonságait. Sőt! Nagy az esély arra, hogy a család minden tagja megtalálja a számára megfelelő finomságokat a SPAR enjoy. termékei között.

(Forrás: Szerkesztőség)