Jump to content

Kedvezz gyermekednek különleges tízóraival, hogy feldobd a napját

2018. 11. 01. 13:59

Beindult az iskolai élet, már az új diákok is beleszoktak a rendszerbe. Minden ugyanaz, ismétlődnek a hétfők, a keddek, és folytathatnánk. Ebbe a monotonitásba kell belecsempésznünk újat. (X)

A hétvégék azok, amikor nagyobb lehetőségünk van arra, hogy kikapcsolódjunk, elutazzunk, kiszakadjunk a hétköznapi robotból. Erre nemcsak a felnőtteknek van szükségük, hanem a gyerekeknek is. A hirtelen múló hétvége után megint szembetaláljuk magunkat egy újabb mozgalmas héttel. A hét napjai is lehetnek érdekesek, de arról szülőként is gondoskodnunk kell.

Kicsi vagy nagyobb diáknak készülnie kell a másnapra, házi feladatokat kell megoldaniuk, amiért felelősséget kell vállalniuk, számot kell adni tudásukról. Nemcsak kimerítő lehet, de olykor izgalmas vagy félelmetes. Emlékezzünk csak vissza, hogy hány alkalommal rágtuk le a körmeinket azért, mert izgultunk egy írásbeli vagy szóbeli számadás miatt. Nos, ugyanebben vannak benne gyermekeink, és szülőként most az a feladatunk, hogy támogassuk őket azért, hogy minél rugalmasabban és könnyebben reagáljanak az iskolai nehézségekre. A szeretetteljes családi háttér kellő biztonságot nyújthat a gyerkőcnek, de sok összetevővel lehet segíteni a gyermekeket. Az egyik, hogy odafigyelünk az étkezésükre. Mielőtt még ételekről kezdenénk írni, a gyerekek számára öröm, ha az ételt nem szalvétába csomagolva kapják meg, hanem egy szuper uzsonnás dobozban. Annyiféle variáció létezik, biztosan megtaláljuk azt, amelyik a legmegfelelőbb a számukra. Ha a kedvelt figurával ellátott uzsonnás dobozából veszi ki az ételt, már az örömmel és megnyugvással töltheti el. Természetesen az sem mindegy, hogy mit rakunk a dobozkába.

A legáltalánosabb megoldás, amivel meg lehet tölteni egy uzsonnás dobozkát és egy éhes gyermekpocakot, az a szendvics. Már előző nap megvásárolhatjuk a hozzávalókat, és az a legjobb ebben, hogy sokféleképp lehet elkészíteni. A kenyér, zsemle, kifli is lehet házi sütésű. A szendvicsbe bármi belekerülhet, amit a gyerkőc szívesen elfogyaszt. Amit mindenképp érdemes belecsempészni, az a zöldség. A rosttartalmat biztosító zöldségek szükségesek az emésztőrendszernek, és nemcsak egészségesebbé, de ízletesebbé tehetik a szendvicset. Arra azért ügyeljünk, hogy a gyerekek által utált zöldséggel ne rakjuk tele a szendvicset, mert ezzel azt érjük el, hogy fogyasztás nélkül hazahozza. A cél az, hogy minél laktatóbb, egészségesebb és kedveltebb ételhez jusson éhes nebulónk, amelyet élvezettel fogyaszt el két óra között.  Ha nem saját készítésű pékáruból készítjük a szendvicset, akkor is törekedjünk arra, hogy teljes kiőrlésű zsemlét, kenyeret használjunk fel ahhoz.

Nemcsak a gyerekeknek ugyanolyanok a napjaik, hanem a felnőtteknek is. Sőt a reggeli készülődés során nem csak magunkra kell odafigyelni, hanem az egész családra. Ezért ha nem szeretnénk, hogy minden reggel pontosan ugyanolyan legyen, és ebbe az étkezés is beletartozik, akkor becsempészhetjük az étrendbe a SPAR új termékcsaládját, a SPAR enjoy.-t. Lehet az étkezés változatos, sőt mi több, gyorsabb megoldású is, ha gyermekedet rábízod a kész SPAR enjoy. szendvicsekre. A reggelből lopott időt fordíthatunk egyéb elfoglaltságainkra: több ölelés, több puszi, meghittebb készülődés. Nem megy az uzsonna rovására.

(Forrás: Szerkesztőség)