Jump to content

Idő vs. étkezés, min spórolunk?

2018. 11. 01. 13:48

Tele vagyunk megoldandó, határidős feladatokkal, és ez nemcsak a felnőttek sajátja, hanem már a gyerekeké is. Amiben hiányunk van, az az idő, amit magunkra, szeretteinkre és hobbijainkra fordíthatnánk. (X)

Amikor arról beszélünk, hogy mennyi mindent kell elintézni egy nap, akkor nyugodtan meghallgathatunk másokat is. Valószínűleg hasonló napi élménybeszámolót tudna tartani. Aki dolgozik, mellette a családjával foglalkozik, igyekszik fejlődni és tanulni az életben, de mindemellett időt kíván szakítani önmagára, a barátaira, a hobbijára, akkor valószínűleg úgy érzi, hogy legalább három kellene belőle ahhoz, hogy erre mind jusson ideje.

Állandó feszültség, folytonos megfelelni akarás uralkodik az életünkben, és csak ritkán tudjuk ezeket a minket nyomasztó felelősségeket elengedni. Amikor „szélcsend” lesz és lassít a mókuskerék, akkor szusszanhatunk kicsit. Ez a nyugalom gyanússá válhat. Azon kezdünk morfondírozni, hogy mit felejtettünk el?

Dolgozni muszáj, ez nem kérdés, hiszen el kell tartani magunkat, és ez még akkor is igaz, ha csak egymagunkról kell gondoskodni, de még nagyobb a nyomás, ha több gyerkőc is van a családban. Élni kell, élni akarunk is, sőt a legtöbben ennyivel nem is elégszünk meg, mert jól szeretnénk azt csinálni. Ezért persze még többet dolgozunk, többet vállalunk. Miért? Űzzük az álmainkat. Ezek az álmok pedig nem olyan elérhetetlenek, és nem olyan kivitelezhetetlenek, de úgy érezzük, hogy csakis pénz segítségével tudjuk megvalósítani, ezért még többet dolgozunk, plusz munkát vállalunk.

Tesszük ezt úgy, hogy kevesebbet vagyunk együtt azokkal, akiket szeretünk. A munkára fordítunk időt, mellőzve szeretteink közelségét csak azért, hogy kergessük álmainkat. Az álmok kellenek, mert azok mozdítanak előre, de ha csak ennek élünk, nem élünk igazán. A legfontosabb a szeretteinkkel töltött idő. Pótolhatatlan.

Kevesebb időt fordítunk az evésre. Kutyafuttában, jövés-menés közben, két munkafolyamat között bekapunk néhány falatot. Lelkiismeretfurdalásunk van, ha nekiülünk, hogy normális körülmények között elfogyasszuk az ebédünket. Mintha lemaradnánk valamiről. Az energiabevitel létszükségletünk, de sokszor arra sem szánunk időt, hogy odafigyeljünk, hogy mivel tömjük meg korgó gyomrunkat. A kiegyensúlyozott életmód nem csupán abból áll, hogy odafigyelünk arra, hogy milyen ételeket eszünk, hanem az is, hogy rendszert vigyünk az étkezésünkbe. Fontos, hogy a rohanós hétköznapokon is odafigyeljünk arra, hogy megfelelő időközönként tápanyagot vigyünk be a szervezetünkbe, hiszen ez elengedhetetlen, hogy agyunk megfelelően működjön és helyt tudjunk állni munkahelyünkön, illetve életünk bármely területén. A rohanó világhoz igazította új termékcsaládjának minden tagját SPAR, ugyanis a SPAR enjoy. kész ételeivel minden szükséges étkezés megvalósítható.

A praktikus csomagolású levesek, saláták, szendvicsek, smoothie-k lerövidítik azt az időt, amit az ételek elkészítésére kell fordítanunk.

(Forrás: Szerkesztőség)