Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor a nap 24 órájából az ébren töltött idő száma nem elég arra, hogy mindennel foglalkozzunk. Ilyenkor a főzés gondolata talán eszünkbe sem jut, hacsak nem áll mögöttünk egy népesebb és éhesebb család, akik a főztünkre éhesek. Ebben az esetben a főzést is bele kell kalkulálni a mindennapi feladataink közé.
Kicsit könnyebb akkor a helyzet, ha csak saját magunkról kell gondoskodni. Ha annyira összegyűltek az események, hogy nem sok idő van az ételekkel foglalkozni, akkor is könnyedebben összeállítunk egy szendvicset vagy bármilyen gyorsan elkészíthető ételt.
A sűrű napközbeni elfoglaltságok között mégis szakítani kell időt arra, hiszen a testünk a munkaeszközünk és egyben a lakhelyünk is. Talán a nap végére már lehet annyi időnk, hogy összeüssünk magunk számára valami finomat és laktatót.
Mindegy, hogy családban vagyunk, vagy egyedül, enni kell. Méghozzá szeretjük a finom ízeket és természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy laktató legyen az étel, amit az asztalra rakunk.
Ezért lenne fontos, hogy olyan alapanyagok legyenek a hűtőben és a spájzban, amelyekből könnyedén és ízletes falnivalókat állíthatunk össze. Az első ötlet, ami erről eszünkbe jut, hogy irány a SPAR. Ha még egy saláta vagy szendvics összeütésére is nehezen szánunk időt, akkor az alapvető élelmiszereink között feltűnhet a SPAR enjoy. A tartalmas és gyors étkezést megtestesítő SPAR enjoy. termékekkel a lehető leggyorsabb megoldást kapjuk.
A vásárlás napi tevékenységink közé tartozik, mert pótolni kell az otthoni készletet. Főleg azt, ami a hűtőbe kerül, úgymint felvágottak, tejtermékek. Ha főzni támad kedvünk, hideg élelmet akarunk elfogyasztani, akkor is jó, ha van mihez nyúlni. Az egészségtudatosok konyhájában mindig található valamilyen friss gyümölcs és zöldség. A mélyhűtött zöldségek és gyümölcsök szintén jól felhasználhatók. A fagyasztóban lehet tárolni friss húsokat, amelyeket csak elő kell venni egy-egy sütés-főzés alkalmával. A SPAR enjoy. szendvicsei mellé nassolnivalóként is kitűnő megoldás.
Még ha csak kisebb főzésre szánjuk rá magunkat, jó, ha van otthon tojás, vaj vagy más zsiradék, amivel sütni lehet. A tejszín, tejföl a levesek és főzelékek sűrítéséhez nélkülözhetetlen, de mártásokat is készíthetünk azokból. A tojást levesekhez, főételekhez és süteményekhez is feltörhetjük.
Amikor annyira kapkodós napokat élünk meg, hogy tényleg nem tudunk időt szakítani a főzésre, akkor egy laktató saláta vagy szendvics megoldás lehet az éhség enyhítésére. Ám még ezek elkészítése is időigényes. Miért kellene elkészíteni, ha már kész van, és a SPAR kínálja?