Jump to content

A reggeli készülődésből mennyi időt vesz el a reggeli elkészítése?

2018. 11. 01. 13:23

A reggel telhet nyugodt készülődéssel is, de válhat kapkodássá, kisebb tébollyá is. Sok múlik azon, hogy mennyire készítettük elő a terepet, és persze a hozzáállásunktól is sok függ. (X)

Egy reggel sem csak az öltözködésről szól, habár fontos tényező, és a napunkra is kihat az, hogy milyen ruhát veszünk magunkra, mennyire érezzük magunkat komfortosan, kényelmesen. A reggelekbe beletartozik az ébredés és az otthonunk elhagyása közötti időszakasz. Az ébredés egyesek számára olyan állapot, amelyben az egyéni törzsfejlődés talán minden szakaszát átéli a szenvedő alany. Mert a felkelés van, akinek tényleg szenvedés. A szundi gomb a telefonon pedig egyáltalán nem segít a reggeli káoszban. Az ágyból történő kikászálódás után jöhet a szeánsz, kinek-kinek kedvére. Van, aki teával indít, mások szigorúan csak a kávéjuk után képesek tudomást venni a világról. Mire észhez térnek, már a család többi tagját is ébreszteni kell. Aki előző nap szán rá némi időt, az elkészítheti a másnapi öltözetet mindenki számára. A férfiak és fiúk esetében ez sokkal könnyebben megoldható, de a nők ebbe is képesek csavart belevinni. Az öltözék újragondolásával előkerülhet a vasaló, és akkor még a hajvasalót, hajszárítót, a sminkfelszerelést, cipőválasztékot, kiegészítőket meg sem említettük. Az idő csak úgy szalad reggel, és ebbe kell beleilleszteni a reggelit is.

A családok reggeli készülődésébe sokszor sajnos nem tartozik bele a reggeli elfogyasztása, ezért vagy némi készpénzzel megtömve a gyerekek zsebét indítjuk útra őket, vagy ha van idő, akkor csomagolunk számukra elemózsiát. Csak egy szendvics, mert ha már nekiállunk valamit készíteni, az legyen olyan, amit biztosan elfogyaszt a gyerkőc. Ne csak finom legyen, hanem elegendő energiával is ellássa a nebulót.

„Csak egy szendvics”, ami jól hangzik, de amikor minden percünk ki van centizve reggel, akkor abba bele kell férnie minden apró és sokat jelentő mozzanatnak, úgymint:

  • a hűtőből kipakolni minden alapanyagot, ami a szendvics elkészítéséhez szükséges,
  • a pékáru felvágása, hogy meg lehessen pakolni minden finomsággal,
  • megkenni a zsemlét, kiflit, kenyeret,
  • egyes termékeket eleve felszelve vásárolunk, de ami nincs, arra időt kell szánni, hogy szendvics kompatibilissé váljon,
  • nagyjából ugyanannyi időt kell a hűtőbe való visszapakolásra szánni, mint a kivételre,
  • a szendvics becsomagolása az utolsó fázis, a szendvicskészítés utolsó mozzanata,
  • ezután következik a felület letakarítása,
  • ha még ennek ellenére is van időnk, akkor a mosogatást is el lehet intézni.

Ezek mind értékes perceket vesznek el a reggelekből, és még csak egy darab szendvicset készítettünk el. Egy többtagú család esetében ezt szorozd fel annyival ahány fő és ahány szendvics készül. „Csak egy szendvics!” Na, persze! Akkor vagy korábban kelünk minden reggel, hogy jusson elég idő mindenre, vagy a család hatékonyan együttműködik a reggeli készülődésben, de még könnyebb megoldást jelenthetnek a SPAR enjoy. termékcsalád szendvicsei, ételei. Ezeket beszerezve az iskolába vagy a munkahelyre menet mindenki jól jár.

(Forrás: Szerkesztőség)