Jump to content

Az őszi táj nemcsak kirándulásra, hanem fotózásra csábító is

2018. 10. 04. 19:00

Talán a legkedvesebb évszakunk a nyár, mert a pihenést és a nyaralás időszakát éljük meg akkor, de a tikkasztó hőség kevesek kedvence. Az ősz ugyan több esővel is járhat, azonban garantáltan ad napsugarat, jó időt, valamint hihetetlen színeket is.

Az ősz előnyeit mindenképp ki kell használni, hiszen még bőven van lehetőségünk a napsütést élvezni. A hőmérséklet olykor már majdcsak téliesre is fordulhat, de napközben nemcsak napfényt ad, hanem melegebbet is. Arról nem beszélve, hogy a természetben járva egészen más arcát mutatja meg a természet.

A nyár tele van vizes és egyéb élménnyel, de az ősz adja azt a színkavalkádot, amely örömmel tölthet el. Az ősz emiatt igazán kedvelhető évszakunk. Nemcsak kirándulásra csábíthat a kellemes őszi idő, hanem a fotózásra is. Fényképeket lehet azért is készíteni, hogy később visszanézhessük egykori önmagunkat, családunkat, dokumentáljuk azt, hogy merre jártunk és mit láttunk, de maga a képek elkészítése is jelenthet kiváló elfoglaltságot.

Ma már mindenki kezében ott van a lehetőség arra, hogy képeket készítsen, de a fotózásnak egy jóval magasabb fokozatát jelenti a jó fényképezőgép használata különböző objektívekkel. A fotózás amatőr hobbinak is kiváló. A telefonnal készült képek elkészítése okozhat akkora örömet, mintha profi felszereléssel dolgozni.  Bármerre is jársz, mindenfelé szépséget láthatsz attól függően, hogy észre veszed-e vagy sem. A csoda körülöttünk van, csak fel kell fedezni. A természet önmagában csoda, és egy magasabb pontról készített fotó gyönyörű látványt szolgáltathat. Az ősz pedig különösen színes összképpel ajándékozhat meg. Választhatsz más perspektívát. A kellően vastag avarréteg amúgy is arra csábít, hogy belevesd magad, de ha már fekszel, akkor ebből a nézetből is ellőhetsz néhány képet. A sárgában, barnában, vörösben és néhol még zöldben tündöklő levelek egysége, valamint az a nézet, ahogyan a fákat ritkán nézzük, igazán nagyszerű látványhoz juttathat.

Az őszi kirándulás és fotózás fő témáját jelenthetik a természetes vizek. A folyók, tavak, az őszi táj és a napfény kombinációja tökéletessé teszik a fotózást.

Ha a természetbe mész kirándulni és azzal a célzattal is járod az erdei utakat, hogy fotókat készíts, akkor ne jelentsen gondot az sem, ha valahová fel kell mászni, le kell ülni, vagy feküdni. Az őszi természetjáráshoz amúgy is réteges és kényelmes öltözet szükséges, de olyan ruhát érdemes magunkra venni, amelyet nem bánunk, ha összekoszolunk.

A napsütés mindenképp a barátunk, azért is, mert kellemesebb jó időben kirándulni, mint borongósba, valamint a napfény hozzájárul ahhoz, hogy árnyékot vessen, élénkítse a színeket.

Ha a napfelkeltéhez felkelni nehezedre esik, a napnyugtát elcsípheted.

A színpompás levelek hasonlóan színpompás avart adhatnak, és ha abba még különböző kövekből, termésekből mintát formázunk, akkor igazán kreatív képet hozhatunk ki a természet ajándékaiból.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=RfD-ZXDy8OQ)