Jump to content

Körömlakk variációk

2018. 09. 26. 19:00

Az élet nem egyszerű, de sok olyan  momentuma van, amely sokkal egyszerűbb lehetne, csak saját magunk is teszünk azért, hogy ne váljon olyan könnyűvé. Ami túl egyszerű, túl simán megy, arra gyanakszunk is.

Elérkezett az olyan időjárás, amikor a lábujjaink már nem látszódnak. A körömlakk csak a kezeink végén érvényesülnek. Sokan persze így is kifestik körmeiket, nem mellőzik a használatát a hideg miatt sem, de annyi más felhasználási módja van, amellyel vagy költségeket spórolhatunk meg, vagy pedig egészen más módon használjuk fel a lakkokat, mint azt megszoktuk.

Ha az ember több helyre bejáratos és mindenhez van kulcsa is, azt jelenti, hogy hatalmas kulcscsomóval, vagy több kulcscsomóval rendelkezik. Az otthonunknak lehet több bejárata, kapuja, zárható mellékhelyiségei, így ha csak a saját kulcsainkat vesszük számításba, akkor is legalább négy-öttel kell számolni. Ha nem szeretnénk mindegyik kulcsra külön bilétát feltenni, ami csak megnöveli a kulcscsomó nagyságát, akkor elő lehet venni a különböző színű körömlakkjainkat. Mindegyik kulcsnak adj egy színt, elég a kulcsok fejére egy-egy színes pötty és könnyen beazonosíthatóvá válik, hogy melyik mit nyit.

A harisnyanadrág élettartamának megnövelése a körömlakk segítségével ismert. Kevesen alkalmazzák a körömlakkot a bizsu ékszerek felhasználásához. Azok, akik a fémekre érzékenyek, de nem szeretnék mellőzni a bizsuk viselését, mint remek kiegészítőt, azok hozzászoktak, hogy színtelen körömlakkal lekenik az ékszernek azt a részét, amely a bőrükkel érintkezik, így meggátolják az irritációt. Ha a bőrünk nem érzékeny a fémes anyagokra, akkor is használható ez a technika azért, hogy a bizsuk elszíneződését meggátoljuk. A körömlakk még az apró barázdákba is bejut, így megtarthatja eredeti pompáját az ékszer, és az apró kövek sem esnek ki a helyükről olyan könnyen.

A bizsuknál maradva, a megunt, egyhangú ékszereket is fel lehet dobni, de ahhoz nem a színtelen körömlakkokat kell elővennünk, hanem a színeseket. A bizsu nyakláncokból érdekes és színpompás kiegészítőket kreálhatunk, ha egyes szakaszait különböző színű körömlakkal festjük le. Az unalmas, fémszínű fülbevalókkal, karkötőkkel is megvalósítható ugyanez.

A hosszú haj azt is jelenti, hogy kiváló frizurákat lehet abból varázsolni, amelyhez azonban hullámcsatra is szükség lehet. Valószínűleg már kitaláltátok, le lehet azokat is festeni. Sőt nemcsak egyszínű hullámcsatot kreálhatunk, hanem ránk van bízva a minta és a színkombináció is. A kislányok is biztosan rajonganak a színes hajcsatokért.

A körömlakk nemcsak a harisnya "megjavítására" lehet alkalmas, hanem a megkarcolódott cipőfelületet is ki lehet tölteni és javítani a színben azonos körömlakkal. Amikor gondolkodóba esünk, hogy ki kellene dobni néhány szandált, mert meguntuk, de nehezünkre esik ezt megtenni, akkor adhatunk még esélyt azoknak úgy, hogy a pántokat vagy a sarkát körömlakkal színesre festjük. Talán újra beleszeretünk.

Az otthon dekorációjához is felhasználható a körömlakk. Így még sosem gondoltunk erre a termékre. Egy vödörbe csöpögtessünk néhány csepp tetszőleges színű körömlakkot, és ebbe mártsuk bele a kávés-, teásbögrét, vagy kaspót, virágcserepet. Amikor kivesszük a tárgyat a vízből, kellemes és érdekes márványos mintát kapunk a felületükre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)