Jump to content

Tökéletes kikapcsolódást kínál a 27. Budapest Borfesztivál

2018. 09. 04. 11:02

Szeptember 6-9. között érdemes felkeresned Európa egyik legszebb borfesztiválját, hiszen élményekben gazdag időtöltést nyújt. Több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát ízlelheted meg, finomakat ehetsz és nagyszerű zenéket hallhatsz. Bővítheted ismereteidet is a magyar borokról, különösen a balatoniakról, mert idén ez a régió a főszereplő. (X)

Szeptember 6-9. között a 27. Budapest Borfesztiválon a Budai Vár gyönyörű kilátását élvezve kóstolhatod meg több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év főszereplője a Balaton, így jobban megismerheted a régió borait, gasztronómiai és turisztikai kínálatát.

A borfesztivál minőségi gasztronómiai ajánlattal várja a vendégeket. A SPAR Grillmobilja például a Regnum húsokból készült grillételeket népszerűsíti a fesztiválon. A Hunyadi udvaron parkoló food truck kínálatában többek között Regnum grill dog, grill kolbász és tépett malacburger szerepel, amelyekhez málna-, bodza és csipkebogyó-szörpöt lehet inni. A jó hangulatról olyan együttesek gondoskodnak, mint a Kiscsillag, Marco Marcovic és barátai, a Stúdió 11 és a Zagyva Banda. A zárónapon idén is megcsodálhatod a Szüreti Felvonulás a Népzenei és Néptánc Gála Ünnepén táncos-zenés forgatagát, továbbá számtalan gyermekprogram teszi lehetővé a családosok szórakozását.

A szakmai programok között a népszerű Pár Borpár játékos kóstolója és a VinAgora borbemutatója mellett újdonságként bemutatkozik a Vinometer online borkóstoló-alkalmazás tematikus borút-kínálata is. A SPAR stand melletti pódiumszínpadon ismert magyar borászok tartanak előadásokat, mint Juhász Ádám, Mészáros Péter, Urbán Péter, Áts Károly, Bock József és Kovács Zoltán.

A rendezvény kapcsán idén is megjelenik a SPAR Borkatalógus. Ebben szeptember 5-től kezdődően három héten keresztül több mint 200-féle bort kínál kedvezményes áron az üzletlánc, közöttük VinAgora díjnyertes tételeket és SPAR Válogatás borokat.

A borfesztiválon 2018-ban is tanúságot tehetsz önzetlenségedről a Jótékonysági Borárverésen vagy az Autistic Art Alapítvány támogatásával. A SPAR idén is licitál a jótékony célú borvásáron, melynek kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A 27. Budapest Borfesztiválra kedvezménnyel is eljuthatsz. Akik 2018. augusztus 23. és szeptember 5. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10.000 forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont kapnak, melyet a borfesztivál pénztáraiban válthatnak be napijegyre, így a fesztivál belépőjegyét fél áron szerezhetik be.

www.aborfesztival.hu

(Forrás: Szerkesztőség)