Jump to content

A nő és a sör összeférnek?

2018. 08. 13. 19:00

A nőktől egyértelműen nőiességet, finomságot, kecsességet vár el a társadalom, és mi magunk is úgy szocializálódtunk a környezetünkben, hogy a kislány, nagylány, nő, asszony, anya szerepében a legjobbat alakítsuk.

Habár az emancipált, felvilágosult, női egyenjogúság világát éljük, a nő azért még nő. Sokkal több területen lehetőségünk van kipróbálni magunkat, mint korábban volt, és akár nagyot is villanthatunk, attól még nők maradunk, a gyengébbik nem, annak ellenére, hogy tudjuk, milyen erősek vagyunk. Erősek, mert világra hozunk gyerekeket, amely életünk egyik legnagyobb (hős)tette. Minden másban is megmutathatjuk erőnket, eszünket. Elvárnak tőlünk bizonyos dolgokat, amelyek tipikusan nőiesek, de ebbe a sörözés nem igazán tartozik bele.

Egy nő legyen ápolt, igényes önmagára, külsejére, legyen finom. Ám, ha egy nő sört fogyaszt az a külvilág megítélése szerint cseppet sem finomságra utal. Mert sört inni az olyan lealacsonyító nő esetében. Ha sörimádó nő vagy, akkor most dohoghatsz magadban, vagy hangosan is. Miért ne?! Ha már annyira modern, nyitott és elfogadó világban élünk, akkor miért nem nőhöz méltó a sör? Puccos helyen, puccos környezetben az ember lányának kezében semmi keresnivalója nincs a sörnek?! Ha mégis, akkor vállalni kell a furcsa tekinteteket.

A sör az olyan alantas, a sör a munka után kocsmába betérő kétkezi férfinek való. Ácsi! No, keserű a szőlő? Azaz a komló? A keserűt nem szereted? Hát nem kell meginni a sört. Vagy ihatsz édesebb sört is. De aki elérhető kesernyés, alkoholos hűsítőre vágyik, miért ne ihatna sört, még ha nőből is van? Semmilyen törvény nem tiltja vagy szabályozza, hogy egy nő nem sörözhet.
A sör adhat néhány perc olyan aktív magunkra figyelést, amely már önmagában boldogság lehet. A lehűtött sör kellemesen ellazíthat akár a nyári hétköznapokon is, miután a munkából hazaérkeztünk. Egy doboz, egy pohár, nem több. Mégis felfrissülést ad, az ételeket is jó leöblíteni hűtött sörrel.

A sör igenis összeegyeztethető a diétával. Alacsony alkoholtartalma sem vág fejbe, főleg, ha csak kis mennyiségben fogyasztunk, kalóriatartalma sem akkora, hogy egy pohárnyi hazavágná azt, amit fogyókúránk ideje alatt elértünk.

A nulla százalékos, vagyis alkoholmentes sört szokták női sörnek nevezni, pedig az valójában nem más, mint szénsavas ital. Nem sok köze van a sörhöz. A sör nem férfi ital, ennél fogva tehát nő miért ne fogyaszthatná?

Ha sör és nő együtt jár, akkor sem kell feltétlenül csak a hagyományosban gondolkodni. Fogyaszthatunk édesebb ízvilágú sört, kézműves söröket, vizesebb állagútól kezdve a nem túl hagyományos ízesítésűkig elérve.

A sörözés tehát abszolút nem csak a férfiak kiváltsága, és a sörivás lehet nőies, amennyiben elegáns nő fogyasztja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: babycenter.com, minibrew.io, gfycat.com)