Jump to content

Egzotikus szépség egzotikus gyümölcsökkel

2018. 07. 02. 19:00

A nyári bőrápolás egész mást kíván meg, mint a téli. Mindenki ránctalan, hibamentes, napbarnított bőrről álmodik. Akár a konyhádban is lehet olyan alapanyag, amelyet felhasználhatsz a ragyogó egészséges arcbőröd érdekében.

Talán már meg is untad azokat a házi pakolásokat, amelyeket a hagyományos zöldségekből, gyümölcsökből, konyhai alapanyagokból elő lehet állítani. Ha valami újra, egzotikusra vágysz, de természetességet szeretnél, akkor is van ötletünk.

A most következő gyümölcsök fogyasztása az egész szervezetre nézve jó hatással vannak, így már belülről megkezdődhet a test és a bőr táplálása, regenerálása is, de külsőleg is alkalmazhatók.
Egzotikus gyümölcs, de már minden kisebb boltban is beszerezhető a banán. Ha naponta elfogyasztasz néhányat azzal megfelelő kalóriát, tápanyagot is juttatsz a szervezetbe, de még a bőröd puhaságát is segíted. Sok B6-vitamint, antioxidánst tartalmaz, amely az öregedésért is felelős szabad gyökökkel veszi fel a küzdelmet. Ha a banánt nemcsak eszed, hanem kívülről támogatni szeretnéd szépséged, használhatod pakolásként a bőrödre, a hajadra is. Ha küzdesz a pattanásokkal, akkor eredményesen legyőzheted pépesített banánnal. A fénytelen, egészségtelennek tűnő haj állagán sokat javíthat, ha banánt keversz össze egy tojásfehérjével. Kicsit hagyd a hajadon, majd mosd le. A száraz, töredezett hajon is tud segíteni a banánpakolás, de ez esetben kókusztejjel keverd össze a banánt, alkalmazd pakolásként, majd most le.

A kókusztej említése nem véletlen volt, hiszen a kókusz ugyancsak olyan egzotikus gyümölcs, amelyet sokunk imád, de leginkább csak süteményeinkhez használjuk fel kókuszreszelék formájában. Nagyobb üzletekben azonban könnyen beszerezhető termékről van szó, amelyet érdemes lenne nemcsak fogyasztani, hanem külsőleg is felhasználni. A kókusztej tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, amelyek táplálják a szervezetet. Mivel laktózmentes, így a laktózérzékenyek számára egy kiváló opció lehet. Ha pakolásként alkalmazod, akkor feszesebb arcbőrt kaphatsz és még a ráncokat is segít enyhíteni, némelyiket eltüntetni. A kókusztej egyben hidratálja is a bőrt, és ez a nyári időszakban különösen fontos. Akár fürdőt is vehetsz kókusztejes vízben. A kókusz a fejbőrre is jó hatással van, pláne akkor, ha korpásodással küzdesz. Mosd le vele a hajad, hagyd állni rajta, majd egy öblítés után tapasztalhatod, hogy mennyivel puhább és egészségesebb lesz a látvány, az érzés.

A C- és B-vitaminban gazdag ananász konzerv változatát nyugodtan cseréld le frissre, ha találsz a boltban. Az ananász frissen az igazi, hiszen fogyasztásával sok fontos ásványi anyaghoz is jutsz, gyulladáscsökkentő hatása nemcsak a testen belül, de kívül is eredményes. Ezenkívül kiváló hámlasztó is. Készíts három nagyobb szelet ananász és három evőkanál olívaolaj felhasználásával pépet, kend fel a megtisztított arcbőrre, hagyd állni legalább negyed órán át, majd most le. Fiatalít, tisztít.

A mangót is imádjuk, de talán nem csak enni szeretjük majd, ha megtudjuk, hogy arcpakolásként is milyen kiváló. Főleg az fogja élvezni áldott hatását, aki mitesszerekkel küzd. A korpás hajra is megoldást jelenthet, ha mangót, joghurtot és tojássárgáját turmixolsz össze.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: stylecraze.com, natural-homeremedies-for-life.com, sabhindime.com)