Jump to content

Érdekességek a brit hercegi esküvőről

2018. 05. 27. 19:00

Már egy hete történt az, amire már a világ, de főképp a britek vártak, hogy Harry herceg fejét végre bekössék. 2018. május 19-én kimondta egymásnak a boldogító igent Meghan Marle és Harry herceg.

Az esküvőt megelőző időkben már a ceremóniáról beszélt a világ, de most, hogy egy hete megtörtént a házasságkötés, így is a hercegi párról beszél a fél világ.
Az esküvőt május 19-én tartották, helyi idő szerint délben, a windsori Szent György kápolnában. Justin Elby, Canterbury érsek adta össze a fiatalokat. Az amerikai exszínésznő és Harry herceg immár férj és feleség, herceg és hercegné. Még mielőtt megismerkedtek volna, a herceg tökéletes nőként jellemezte Meghant. 2016 júniusában már hivatalosan is egy párt alkottak és novemberben meg is történt a lánykérés.
A hercegi pár ott fogadott egymásnak örök hűséget, ahol a herceg apja, Károly is feleségül vette Kamillát. Harry-t is ebben a kápolnában keresztelték. Amiben ez az esküvő különbözött, az, hogy kevesebb volt a meghívott vendég, mint más hasonló ceremónián. Valamint abban is eltért, hogy nem hétköznap tartották a nagy eseményt, hanem szombaton. Ez a britek számára azt jelentette, hogy nem járt számukra plusz szabadnap.
Habár „csak” körülbelül hatszáz meghívott vendég volt jelen az esküvőn, Windsor kertjében azonban közel háromezren ünnepelhettek együtt a hercegi párral.
Meghan és Harry herceg nem kértek nászajándékot senkitől. Azt azonban kérték, hogy amit nekik szánnának, azt inkább egy alapítvány részére ajánlják fel. 

A hercegné élete kevésbé tündérmese-szerű
Meghan Merkle már 36 éves, ráadásul egyszer már volt férjnél. A brit királyi család jó hírére ez utóbbi kockázatot jelent, mint ahogy az is, hogy Meghannek most kell megtanulnia, amely a királyi udvarban elvárt, megszokott. Amíg Vilmos herceg és Katalin gyermekei számára teljesen normális közegnek számít, és szó szerint belenőnek a helyzetbe, addig Meghannek 36 évesen kell ezeket megtanulnia.
A szombat óta hercegné Meghan azonban egészen más kultúrában nőtt fel. Katalin hercegné 36 évesen már háromgyermekes édesanyának mondhatja magát, ám ha minden jól megy, Meghan 37 éves lesz, mire első gyermekét megszüli.
Ő királyi fensége, Sussex hercegnéje, Dumbarton grófnéja, Kilkeel bárónéja, vagyis Meghan Markle egykor, színésznőként osztogathatott autogramot, de ez szombat óta megváltozott. A protokoll ezt tiltja a visszaélések miatt. Közösségi oldalon való megmutatkozása is leáldozott, ezentúl valószínűleg a Kensington Royal oldalhoz fog csatlakozni.
Az esküvő után a brit állampolgárságot fogja kérni az amerikai színésznő, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan szavazhat is a választásokon. Eleve a királyi család tartózkodik ettől.
Nem öltözködhet akárhogyan, a média amúgy is ki van élezve a hercegnék öltözékére, de bárhová utaznak, gyászruhájuknak mindig helyet kell kapniuk a bőröndben, ha netalán Erzsébet királynő meghalna. A fekete és egyáltalán a sötét körömlakk használat tilos.
A házasságkötés után Meghan Markle nem mutatkozhat egyedül, bárhová is megy, biztosan őrökkel körbevéve kell megjelennie. És az sem mindegy, hogyan és hová ül le, ugyanis mindig a trónöröklési szabályoknak megfelelően lépnek be mindenhová és aszerint foglalnak helyet is.
Ha a királynővel egy helyen tartózkodnak, és a királynő aludni készül, akkor mindenki másnak is így kell tennie.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: popsugar.co.uk, harpersbazaar.com, learningenglish.voanews.com)