Jump to content

Fesztiválozós felszerelés

2018. 05. 12. 19:00

Közeledik a nyár, és azzal együtt nemcsak a nyaralásokra kell felkészülni, de ránk köszönt a fesztiválok időszaka is. Van, aki nem nyaralni jár, hanem zenei fesztiválokon múlatja az időt és a pénzét is. Nem mindegy, hogy mit viselünk.

Egy ünnepi alkalomra díszbe öltözünk, vagyis olyan ruhát veszünk magunkra, amelyet nem használunk hétköznap, munkába. Szeretjük megadni a módját egy-egy nagyobb eseménynek, a fesztiválok azonban nem arról híresek, hogy kisestélyiben kell megjelenni.

Az akár több napos rendezvények, zenei fesztiválok jellegzetessége, hogy olyan helyen rendezik meg, amely nagyon sok ember befogadására alkalmas. A szabad ég alatt és sátrakban tartott koncertek vonzzák az embereket nemtől, kortól függetlenül. Olykor az időjárás sem kíméli a rendezvény időszakát, de az esős idő sem szokta megállítani az elszántakat. Aki már rutinos fesztiválozós, azt is tudja, hogy nemcsak az időjárásra kell fogni, ha a ruha piszkos lesz. Számos program közül lehet választani, ezért nagy az esély, hogy olyat is lehet találni, ami kosszal jár.

Alapszabályok
Fesztiválra senki sem a legjobb ruháját veszi fel. A tapasztaltak már tudják, hogy bármennyire is kedveli valaki a divatot, nem a legmárkásabb és a legdrágább, új öltözetet fogja viselni, mert számolni kell porral, sárral, vízzel. Érdemes olyan ruhában gondolkodni, amely megfelel a reggeli és esti hűvösebb időben is, de ha a tűző napon kell lenni, akkor csak megszabadulunk egy rétegtől, és akár a derekunkra lehet kötni. A lényeg, hogy ne sajnáljuk a ruhánkat, hiszen az önfeledt bulikban nem a ruha tisztaságán kell aggódnunk, hanem élvezni kell a programokat.
Ha több napos rendezvényre látogatunk el, akkor az alapfelszereléshez mindenképp hozzátartozik egy esőálló sátor, hálózsák, de gondoskodni kell az időjárásnak megfelelő öltözetről és a szúnyogok elriasztásáról is.
A zenei fesztiválok legtöbbjét nyáron rendezik meg, mert ilyenkor érnek rá a legtöbben, ráadásul nagyobb az esély arra is, hogy az időjárás kedvezni fog azokban a napokban, amikor az esemény van. A nyár tehát bulik tömkelegét tartogatja, de számolni kell az erős napsugárzással, így egy szalmakalap, kendő hatékony védelmet jelenthet napégés, napszúrás ellen.
Valamilyen táska kell, hiszen a lenge nyári öltözék arra nem alkalmas, hogy az iratokat, pénztárcát, telefont, más használati tárgyakat elrejtsük, ám a nagy tömegben azokat érdemes elrejteni, mert a sokaságban lehetnek tolvajok. Ha több napra készülünk, természetesen nagyobb táskával indulunk neki, de akkor is kell egy kisebb táska, amit csak akkor veszünk a kezünkbe, az oldalunkra, ha egy-egy koncertet akarunk megnézni. Olyan legyen, amibe azt a néhány dolgot könnyedén el tudjuk tenni, de viselése sem okoz gondot abban, hogy a fesztivál programjait élvezni tudjuk.
A fesztiválok helyszíne nem kedvez a tűsarkú cipellőknek. Sem a hepehupa, sem a por, sár, víz. Részesítsük előnyben a lapos talpú és kényelmes cipőket. Ebből is olyan darab lenne a legcélszerűbb, amely vízhatlan, érheti sár, víz, eső, por, nem kell félteni. Ha már a cipőkhöz érkeztünk, akkor mindenképp meg kell említeni a Converse márka legújabb darabját, a fesztiválozós cipőt. Nos, ez az a darab, amellyel bokáig mászhatunk a sárban, elázhatunk. Május elsejétől rendelhető ez a cipő a Converse oldalán. A cipőfűzőt mindenki magának választja ki.

 

Ha nem nyaralásra spórolsz, hanem fesztiválon fogod az egész éves fáradalmakat kipihenni, akkor mindenképp felkészülten kell kilátogatni a programokra. Ne feledkezz meg a cipőről, ruháról, kiegészítőkről, hogy igazán élvezni tudd a fesztivál adta lehetőségeket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | eligiblemagazine.com, pinterest.com/képek | youtube.com/videó)