Jump to content

Egy világ imádja, de nem az, aminek gondoljuk

2018. 04. 03. 19:00

A szülők számára a legfontosabb gyermekük egészsége. Szeretnénk minőségi és egészséges ételekkel kínálni. A Nutellát úgy hirdették, mint lehetséges reggeli, amely finom és egészséges is. Valóban eteti magát, a gyerekek örömmel fogyasztják az édességnek is beillő mogyorókrémet.

Ha csak annyit mondanak, hogy mogyorókrém, akkor azonnal a Nutella jut eszünkbe. Mindenki ismeri, és nagyon sokan fogyaszjuk is, mondván, nemcsak finom, de egészségesen indíthatjuk napjainkat. Gyermekeinket pedig mi is úgy szeretnénk iskolába elengedni, hogy valami legyen a pocakjukba. Csakhogy reggelizni sok gyermeknek nyűg, nincs kedvük, étvágyuk, ezért a szülőknek kell kedvet hozni a reggelihez. A Nutella is azt a megoldást képviseli, hiszen a gyerekek általában örömmel fogyasztják el a mogyorókrémmel megkent kenyeret. Úgy is hirdetik a reklámok, hogy a mogyorós finomság nemcsak étvágyat csinál, de még egészséges is, hiszen mogyoró az alapja.

Az igazság

A Nutella nagyon finom. Sokan rajonganak érte. Mindenki tudja, hogy a fogyókúrával nem összeegyeztethető ételről van szó. Fontos ugyan, hogy gyermekünk megfelelő energiához jusson már a reggeli elfogyasztásakor, de mindezt egészséges hozzávalókkal szeretnénk elérni. A Nutella nem ezt képviseli, márpedig a reklámok által hirdetett egészséges reggelihez majdcsak nélkülözhetetlen a mogyorós-csokoládés finomság. Persze, hogy minden gyerkőc ráncigálni fogja édesanyja szoknyáját az üzletekben. Hátha még olyan egyedi üvegbe rejtik az édes finomságot, ami még különlegesebbé teszi a mogyorókrémet. A Nutella jó önmagában, kenyérre kenve, palacsintába, igazán univerzális finomság. A mogyorókrém valósága azonban az, hogy csak nyomokban tartalmaz mogyorót, a többi tömény cukor, mellé még pálmaolaj, tejpor, kakaópor is társul.

Na persze, nagyon eteti magát a mogyorókrém, és nagyon jó kézbe venni a különleges formavilágú egyedi díszítéssel ellátott üveget, amiben az édes finomság van. Olykor miért ne tehetnénk meg? Ám hiba lenne, ha hagynánk, hogy mindig ez legyen a napindító egy gyerkőc életében. Át kell gondolni az egészségtudatosságot az életünkben. Gondolj bele, hogy a Nutella 55%-át nem a mogyoró teszi ki, hanem a finomított cukor. A mogyoró csak az üveg tartalmának 13%-a. A cukor mellett a másik mumus a Nutellában megtalálható pálmaolaj, amelyet rákkeltőnek tartanak. Mégis ezt használják fel a termékhez? Muszáj, nincs más alternatíva. Ami lenne, mondjuk a napraforgóolajra való áttérés, az nagyon drága átállást jelentene, így marad a pálmaolaj.

Azt nem állítjuk, hogy néha-néha nem jó nekiülni a Nutellának, és akár csak önmagában is kanalazni, vagy kenyérre kenve fogyasztani, de ha számít gyermeked egészsége, akkor kontroll alatt kell tartani a gyerkőc mogyorókrém fogyasztását.

(Forrás: marmalade.hu | dairyreporter.com, feedbox.com, giphy.com/képek)