Jump to content

Pirulák helyett lehet más megoldás is

2018. 02. 18. 17:00

Fájdalommal együtt élni nagy kín. Akkor is, ha az csak viszonylag rövidebb ideig tartó állapot. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy csökkentsük a fájdalom mértékét, vagy még inkább megszüntessük azt. A legáltalánosabban valamilyen pirulát veszünk be ennek érdekében.

Aki már élt át intenzív fog- vagy fejfájást, esetleg más fájdalmat, az jól tudja, hogy olyankor legfőbb vágya, hogy csillapodjon ez az érzés. Mit teszünk, ha fáj valamink? Leginkább vény nélkül kapható fájdalomcsillapítóért nyúlunk. Még azok otthonában is van fájdalomcsillapító, akik esetében nem jellemző a fejfájás, migrén, fogfájás, stb. Aki pedig időközönként enyhébb vagy erősebb fejfájásban szenved, nemcsak otthona, de táskája alaptartozéka is lehet néhány pirula. A fájdalomcsillapítók könnyen elérhető termékek, azonban lehetnek mellékhatásaik, rákaphat az ember, és hosszú távon egyáltalán nem előnyös a szervezet számára, ha gyógyszerrel tömjük magunkat. No, de akkor mivel lehetne csillapítani a fájdalmunkat természetesebb módon?

A szegfűszeget sütemények, levesek ízesítéséhez adjuk, de kimaradhatatlan a forralt borból is. Arról már lehet idősebb rokonoktól is hallottál, hogy a szegfűszeg kiváló növény fogfájásra. Fertőtlenít, gyulladást csökkent, ezáltal a fájdalmat is enyhíti. Ebben nagy szerepe van az eugenol nevű anyagnak, amelyet a szegfűszeg tartalmaz. A szegfűszeget nemcsak egészben, fűszernövényként lehet beszerezni és használni, hanem létezik olajban vagy porban is. A szegfűszeggel még a hányingert is csillapítani lehet, és a megfázás kellemetlen tüneteit is mérsékelni képes.

Olyan szerencsések vagyunk mi magyarok, hogy az országunk tele van gyógyvizes fürdőhelyekkel. Az egyik legjobb fájdalomcsillapító módszer lehet, ha orvosi javaslatra gyógyvizes kúrát alkalmazunk külsőleg vagy akár belsőleg is. Ha orvos is azt javasolja, akkor kúraszerűen lehet alkalmazni a gyógyfürdő-kezelést. Egy fárasztó nap után szeret az ember elterülni egy kád meleg vízben. A gyógyvíz nemcsak ellazít, de az oldott kémiai anyagok a bőrön át felszívódnak, a gőzét belélegezzük, és a vizet elfogyasztva úgy is hathat, mint a gyógyszer. A megfelelő mennyiségű víz ivása amúgy is létszükséglet az emberi test számára, de azt sokan nem is gondolták, hogy amikor vizet iszunk, akkor a fájdalom érzete tompul. Az ivás és az evés is azt az agyi területet ingerli, amely a fájdalomcsillapításért felelős. Csakhogy, ha eszünk a fájdalom ellen, akkor hízhatunk, ezért az ivás jobb opciónak tűnik.

Természetes fájdalomcsillapítóként érdemes kipróbálni a kurkumát, amely a benne lévő kurkuminnak köszönhetően fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású. A kurkuma nem engedi, hogy a szabad gyökök kifejtsék káros hatásaikat és még az emésztésünkre is jó hatással lehet.

A hideg és meleg váltakozása is ősi fájdalomcsillapító módszer. Emellett pedig még fontos szerepet kaphat a megfelelő mennyiségű és kielégítő alvás is, amely krónikus fájdalmak esetén csökkentheti a fájdalmat.

(Forrás: marmalade.hu | kellywarnerlaw.com, best-alzheimers-products.com, laroche-posay.co.uk/képek)