Jump to content

Teák melyeket érdemes kipróbálni…

2018. 02. 06. 12:32

"A tea az egyetlen tiszta ital. A többi mind gyanús, vagy a nemiséghez van valami távoli köze, vagy hosszú és lassú tűz érte őket, mint az égetett italokat, vagy a pörkölt kávét, vagy erjedtek, mint a bor, de mindenféleképpen elveszítették eredeti ízüket és illatukat. A tea viszont mindvégig azonos maradt önmagával." (Moldova György)

Zöldtea

Javítja az agyműködést, segíti a fogyókúrás folyamatokat, antioxidáns hatású, mindezek mellett, gyulladáscsökkentő.Segít megelőzni a vérnyomás problémák kialakulását.

Sencha tea

Az egyik legkedveltebb japán zöld tea. C-vitaminban gazdag, antioxidáns. Agyserkentő hatású, segít javítani a memóriát, és az állóképességet. Mindezek mellett, zsírégető hatású.

Fekete tea

A fekete tea elősegíti testi-szellemi frissességünket. Antioxidáns hatású, megköti a káros szabadgyököket, ezzel segíti elő egészségünk megőrzését. Szájfertőtlenítőnek is kiváló, ugyanis segít megelőzni a fogszuvasodást, megvéd a kórokozók és baktériumok ellen. Megakadályozza a lepedék képződést, a nyelven és a fogakon, azonban a fogakat elszínezheti. A fekete tea szorongás és stressz ellen is kiváló választás.

Darjeeling tea

A legjobb minőségű fekete tea. Gyümölcs és virág ízesítésű,pozitív élettani hatása megegyezik a hagyományos fekete teáéval.

Fehér tea

A fehér tea segít megelőzni az öregedést. A benne található anyagok regenerálják a bőr sejtjeit és szöveteit. Ezzel megakadályozzák a ráncok és a bőrhibák kialakulását. Flavonoid tartalmának köszönhetően fogyasztásával csökkenthető a rák kialakulásának kockázata. Növeli a szervezet energiaszintjét, serkenti az anyagcsere folyamatokat, valamint zsírégető hatású. Vérhigító hatásának köszönhetően elősegíti az erek normál működését, és egészségét, ezáltal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Pearl Milk tea- Bubble tea

Taiwani tea, mely alapja lehet zöld és fekete tea is egyaránt, tejjel és tápióka gyöngyökkel keverve. Emésztést serkentő hatású, antioxidáns, energiával és lendülettel tölti fel testünket.

(Forrás: marmalade.hu l Idézet: citatum.hu, l Kép: pixabay.com)