Jump to content

Mit illik a próbafülkében és mit nem

2018. 01. 28. 19:00

Még ha jól is tudjuk, hogy mekkora a ruhaméretünk, nem biztos, hogy előnyös a darab megfelelő méret ellenére sem. A szabása lehet olyan, amely az alakunkat torzítja, emiatt érdemes a legtöbb darabról még a boltban megbizonyosodni, hogy megvegyük-e vagy sem. Irány a próbafülke!

Hogy biztosra menjünk bevásárlásaink során, érdemes azt a néhány percet ráfordítani, amit a próbafülkében töltünk. Már, ha néhány perc alatt végezni lehet. A kedvelt üzletek ugyanis sokszor tartanak olyan óriási leárazást, amely vonzza a vásárlókat. A karácsony előtti időszak is együtt jár a nagy forgataggal. Ezekben az időszakokban türelemjáték a ruhapróba és vásárlás. Mindegy, hogy mikor vásárol az ember, a ruhapróbának szabályai vannak az üzletekben. Lehet már te is találkoztál azzal, hogy a fülkébe érve számos ruhadarab ott éktelenkedett, amit az előző vásárló hagyott ott maga után. Az első szabály, hogy ne hagyjunk rendetlenséget. Habár az eladók azért vannak az üzletben, hogy kiszolgálják a vevők igényeit, azért az mégsem illendő, hogy más hanyagságát helyrehozzák. Habár meg kell csinálniuk, de a vevő nem túl előnyös oldaláról mutatkozik be. Sok üzletben éppen ezért megszabják, hogy mennyi ruhadarabot szabad bevinni, ezért, ha a limitet meghaladó a felpróbálandó ruha, akkor azt több körben kell megtenni. Nincs is értelme sok ruhát bezsúfolni a fülkébe, mert még számolni kell azokkal a darabokkal is, amelyek rajtunk vannak. Amennyiben a felpróbált darab nem jó méretű vagy nem nyerte el a tetszést, ne hagyjuk magunk után a fülkében, hanem vissza kell vinni oda, ahonnan leakasztottuk. Ha felpróbáltunk egy élére, pontosan hajtogatott ruhát, a próbálás után egyértelmű, hogy már nem úgy tudjuk visszahajtogatni. Mégis sokat teszünk akkor, ha nem fonákul hagyva hagyjuk a fülkében, hanem összehajtva visszatesszük oda, ahonnan elvettük.

Nemcsak arra kell ügyelni, hogy ne hagyjunk magunk mögött felpróbált, de nem kellő ruhákat, hanem arra is, hogy koszt ne csináljunk a próbafülkében. Ne hagyjunk magunk után szemetet sem. Kicsit más fejével is gondolkodni érdemes. Senki sem szeretne olyan, akár többek által felpróbált ruhákba bújni, akik izzadtan vették magukra a ruhadarabot. Próbáljunk meg a lehető legüdébben ruhát próbálni.

A próbafülke azt szolgálja, hogy meggyőződjünk arról, érdemes megvenni a terméket vagy sem. Előfordul olykor, hogy nem jó a darab mérete, nem tudjuk felvenni. Ha így van, akkor a kisebb darabokat ne erőltessük magunkra. Azzal még csak nem is lenne gond, amelyik nagyobb ránk, de ha szűkebb, semmiképp se igyekezzünk felhúzni a cipzárt, ne erőltessük. Tönkretehetünk egy olyan darabot, amely másnak még jó lehet. Keresni kell nagyobb méretet az adott darabból. Amennyiben nem jársz sikerrel, nyugodtan kérd az eladó segítségét.

Arra való a próbafülke, hogy eldöntsük, vásároljunk-e. Ám ez nem azt jelenti, hogy hosszú időn át nézegetjük magunkat a felpróbált ruhában, a fülke tükrében. Forogjunk körbe, nézzük meg magunkat, és törekedjünk a gyorsaságra, ha mások is a fülkére várnak.

(Forrás: marmalade.hu | gynaikoparea.gr, rebelcircus.com, playbuzz.com/képek)