Jump to content

Koszorúslány lettem, örüljek vagy ne?

2018. 01. 27. 19:00

Egy pár esküvője sokakat érinthet. Kétségkívül a házasulandó felek életében történik nagy változás, hiszen összekötik életüket, de a díszes ceremónia megtervezése, megszervezése is nagy terhet ró a párokra, a családtagokra, barátokra is, különösképp a koszorúslányokra. No, de mi az ő feladatuk?

Nemcsak a házasságot kötni kívánók életében lehet nagy nap az esküvő, hanem a tanúké és a koszorúslányoké is. Azok a menyasszonyok, akik igazán megadják a módját egy ilyen életre szóló eseménynek, azok gondoskodnak arról is, hogy koszorúslányok vegyék körül a nagy napon. Talán minden barátnő vágyik arra, hogy az emlékezetes eseményen mellékszerepet kaphasson barátnője, az ara mellett. Nemcsak azért, hogy tündökölhessen, és fontosnak érezhesse magát, hanem koszorúslányként támogathatja barátnőjét, valamint az erős barátságot is szimbolizálja.

Nagy megtiszteltetés, ha felkérnek valakit koszorúslány szerepre. Amellett, hogy a barátság fokmérője lehet, nagy felelősséggel és tennivalóval is járhat. Mindez persze attól függ, hogy milyen típusú a menyasszony, mit szeretne képviselni az esküvőjén.

Teljesen elfogadható, hogy a nagy nap közeledtével a menyasszonyok egyre feszültebbek. Tele vannak kételyekkel, elintéznivalókkal. Nyomasztó egy ilyen eseményt megszervezni még akkor is, ha többen segítenek abban. Sok lány álmát igyekszik megvalósítani saját esküvőjében. A legtöbben tényleg életük nagy napjaként szeretnék megélni azt, így mereven ragaszkodnak elképzeléseikhez. Akadhatnak nehézségek, sokszor találják magukat döntési helyzetben, és ez nagy teher. Ha valakit felkértek koszorúslánynak, akkor az egyik fő feladata az, hogy nyújtson lelki támaszt az arának. Feltételezhető mélyebb kapcsolatuk miatt a koszorúslány hasznos és megnyugtató tanáccsal segítheti a döntésképtelen, túlizguló menyasszonyt. Ezentúl sok más dologban is segíthet az esküvő előtt és annak ideje alatt is, de ezt mind a menyasszony határozza meg. Igen sokrétű feladatkör is lehet, amelybe már a nagy nap előtt ki lehet venni a részét a koszorúslánynak. Akár már a meghívók megtervezésében, címzésében és akár elkészítésében is hasznos segítője lehet a házasulandóknak. A ceremónia helyszínéül szolgáló terem feldíszítése, dekorációja is létfontosságú, ebben ugyanúgy besegíthet a koszorúslány, ha igény van munkájára.

A legtöbb ara parája a megfelelő álomruha megtalálása.  Ez egy olyan feladat, amelyre egyedül egy menyasszony sem megy el. A ruhapróba nem magányos feladat, abba rendszerint bevonják az édesanyát, a barátnőket, akik közül akár többen a koszorúslány szerepet is betölthetik. Ez a pozíció mindenképp bizalmi, ezért valószínűleg a menyasszony számára fontos a koszorúslány véleménye is a ruháról. A házasulandó nő sok esetben már azt is megálmodta, hogy a saját ruhája milyen lesz, valamint azt, hogy egy vagy több koszorúslánya milyen ruhában fogja őt az oltárhoz kísérni, mellette állni. Színben és fazonban is lehet konkrét elképzelés, így a menyasszonyi ruhapróba egybeeshet a koszorúslányok ruhapróbájával is. Valljuk be őszintén, egy embernek megtalálni a tökéletes ruhát sem egyszerű, nehogy többnek. Sok esetben ezt nem is tudják egy helyen és egyszerre lerendezni. A ruhák kiválasztása így több körös is lehet.

A koszorúslányt bevonhatják a szervezésbe, így sok terhet levehet a leendő asszony válláról. Elkísérheti próbafrizura és smink elkészítésekor is.

Manapság divatos meglepni az összegyűlt vendégeket jól koreografált tánccal. Előadhatja az ifjú pár is, de a koszorúslányok is készülhetnek valamivel. A ceremónia előtt és alatt is támogatást kell nyújtania a koszorúslánynak a menyasszony részére, de feladatuk lehet a vendégek eligazítása, az esküvő gördülékennyé tétele, az esetleges akadályok elhárítása.

Koszorúslánynak lenni nagy megtiszteltetés, de a túl nagy elvárások miatt nem mindig leányálom annak ellátása.

(Forrás: marmalade.hu | weddingplanner.co.uk, giphy.com, thespruce.com/képek)