Jump to content

Győzd le a stresszt! Figyelj oda mit eszel!

2018. 01. 26. 15:48

A stresszes életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása hatással van immunrendszerünkre, kedélyállapotunkra, teljesítőképességünkre, és egészségünkre is. Egy kis odafigyeléssel csodát művelhetünk egészségünkkel!

A frontoknak és a hőmérsékletváltozásnak köszönhetően sokakkal előfordul, hogy fáradékonyabbak, kedvtelenebbek lesznek. Egy kis odafigyeléssel felturbózhatjuk energiaszintünket. Ezzel javíthatunk kedélyállapotunkon, életkedvünkön,és a különféle betegségekkel szemben is ellenállóbbá válhatunk. Első lépésként fontos hogy igyekezzünk magnéziumban gazdag étrendet kialakítani, ugyanis a magnézium hatására megnő a szervezetben a szerotonin termelés, amely az endorfinhoz hasonlóan képes az embert energikusabbá és jókedvűvé tenni.

Mit együnk?

Az olajos magvak, a dió, mogyoró, mandula, kesudió,  mogyoróvaj, spenót, a hüvelyesek, mint a borsó, lencse, bab ,valamint a burgonya, banán, és bizonyos halak is kiváló magnézium forrásként szolgálnak. Magnézium mellett, egészségünk védelme és energiaszintünk megőrzése érdekében, B2-, E-vitamin, valamint cinkben gazdag ételek és vitaminok fogyasztása ajánlott.

Mit tegyünk, hogy könnyedén felvegyük a harcot a mindennapos akadályokkal?

Hogy könnyebben ellenállj a nyomasztó, szorongató ,stresszes érzésnek, hogy könnyedén vedd a mindennapok akadályait,nem kell mást tenned, csak fogyassz minél több, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöt. Az erdei, bogyós gyümölcsök ásványi anyag és vitamin tartalma rendkívül magas. Az eper, a málna, a szeder, az áfonya, narancs, mandarin, mind C- vitaminban gazdag. Fogyasztásuk csökkenti szervezetünk stresszhormon termelését, ezáltal könnyebben megőrzizzük nyugalmunkat.

Nyugtalanság, frusztráció, izgatottság, és alvásproblémák ellen kiváló orvosság a triptofán tartalmú ételek fogyasztása. Fogyasszunk sok tejterméket, a túróban, szójatejben, tofuban, lencsében gazdag ételek kiválóan hatna kedélyállapotunkra és energiaszintünkre is. Az egészséges élelmiszerekben gazdag étrend és táplálkozás az emésztőrendszerünkre is kedvezően hat, nem csak kedélyállapotunkat befolyásolja. Hogy elősegítsd a méregtelenítést, fogyassz sok sóskát, spenótot, brokkoliféléket, melyek segítenek a zsírégetésben és a méregtelenítésben is egyaránt.

Ha egy kicsit is változtatunk étrendünkön egészségünk megőrzése és normál energiaszintünk biztosítása érdekében, garantáltan érezhető és látványos változáson fogunk keresztülmenni. Immunrendszerünk megerősödik, ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben, kedvünk javul, energikusabbak, élettel telibbek leszünk, memóriánk , figyelmünk és teljesítőképességünk is javulni fog.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)