Jump to content

Gyümölcsök szuperképességgel

2018. 01. 17. 12:42

Alma, banán, eper, kiwi és még számtalan olyan gyümölcs létezik, melyek azon túl, hogy finomak és vitaminban gazdagok, különféle szuperképességekkel vannak felruházva, és ennek köszönhetően csodát művelnek az egészségünkkel. Nézzük melyek ezek!

Amit eddig bizonyára nem tudtál az egyes gyümölcsökről…

A cseresznye kiváló stressz és szorongásoldó gyümölcs. Mindezek mellett nyugtatja az idegrendszert, segít ellazítani.

A szőlő azon túl, hogy vitaminban gazdag, felfrissíti a vérkeringést, és ellazítja az ereket.

Az őszibarack antioxidáns forrás, melynek köszönhetően segít megóvni a szív- és érrendszer egészségét, mindezek mellett nagy mértékben tartalmaz C-, A-vitamint és béta-karotint, mely elősegíti szemünk védelmét valamint csökkenti a vér koleszterinszintjét, továbbá visszaadja a bőr rugalmasságát, fiatalítja, regenerálja a bőr szöveteit, magas kálium és rost tartalmának köszönhetően kiváló méregtelenítő, továbbá vasforrásnak sem utolsó.

Az alma az immunrendszerünk védőpajzsa, segíti megóvni testünk a különféle vírusok és baktériumok támadása és fertőzése ellen, valamint elősegíti a különféle fertőzésekből, náthából, influenzából történő felgyógyulást.

A banán kiváló energiaforrás, éppen ezért fogyasztása sportolóknak különösen ajánlott.

A görögdinnye nagymértékben tartalmaz C-, B1-, B3-, B6- vitamint, káliumot, rostot. Kálium és magnézium tartalmának köszönhetően csökkenti a magas vérnyomást, valamint segít szinten tartani a pulzusszámot. Magas víz- és vitamintartalmának köszönhetően fokozza a vizeletürítést ezzel elősegítve a méregtelenítési folyamatokat.

A narancs a benne lévő vitaminoknak köszönhetően, elősegíti a bőr szépségét, regenerálódását, egészségének megőrzését, valamint a látásunkra is jó hatással van.

Az eperben és a mangóban található vitaminok segítik megelőzni a rákos elváltozások kialakulását, valamint lassítják a bőr öregedési folyamatait.

Az ananász kiváló választás azoknak, akik ízületi panaszoktól szenvednek.

Az áfonya pedig segít megóvni a szív- és érrendszer egészségét.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)