Jump to content

4 tökéletes karácsonyi ajándék tech-és kütyüőrülteknek

2017. 12. 14. 14:00

Tíz kerek nap múlva itt az év legjobban várt ünnepe, ami nem csak a szeretetteljes pillanatokat hozza magával, hanem az azokat megelőző ajándékmizéria napjait is. Elvégre, minden évben kihívás, hogy mit vegyünk a másiknak, aminek örül és hasznos is. Nos, van néhány életmentő ötletünk.

Kétfajta ajándékozó van: az egyik, aki mintegy kötelező feladatot teljesít és az első bármit megveszi, függetlenül attól, hogy annak örülne-e az ajándékozott, illetve a másik, aki képes napokat rászánni a tökéletes meglepetés felkutatásához. Jelen mentőötletünk átmenetet képez a két típus között: hasznos ajándék, online is megrendelhető formában.

Sport vagy multisportóra

Nem csak hasznos, de kiváló motiválóerőt jelentenek a sportórák, amelyek részletes edzéselemzést, edzéstervet, és a fejlődéshez szükséges összes adatot eltárolják.

Márkától függően 40-80 ezer forint között már lehet olyan multisport órákat kapni, amelyek minimum 20 sportprofillal rendelkeznek, vízállaók, beépített GPS- szel és pulzusmérővel felszereltek, alvásminőséget mérnek, edzéstervet készítenek, heti, havi összegzést kreálnak. Természetese ennél jóval többet tud mindegyik, és abszolút megéri az árát, ha leendő viselője nem havi két alkalommal, hanem heti rendszerességgel látogatja az edzőtermet.

Szakállvágó USB-s csatlakozóval

Haszontalannak tűnik? Pedig nagyon nem az! Gondolj csak bele, milyen kellemetlen ha kedvesed otthon fejelti a borotváját az utazás során, és a szúrós szőrszálak vad burjánzásba kezdenek. Nos, ilyen esetekben remek megoldás az USB mini szakállvágó, amit elegendő rádugni a telefon USB-portjára és már végzi is a dolgát.

Bőröndmérleg

Ez első sorban az utazás és tech megszállottaknak tökéletes karácsonyi ajándék, elvégre sose lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Mert még az odautazás előtt csak-csak megmérjük otthon a bőröndöt, de visszafele, ajándékokkal és szuvenírekkel felszerelkezve, legkorábban is csak a check-in pultnál szembesülünk. A súlyos pluszpénz ráfizetés elkerülésére jól jön egy hordozható, mini bőröndmérleg, amit szintén elég csak rádugni a telefonra, hogy működésbe lépjen.

USB-mikroszkóp, avagy a nagyítós szem

Első blikkre furcsának tűnhet a lista ezen darabja, pedig ez is kiváló ajándék, főleg azok számára, akiknek az apróbetűs részek olvasása nem megy túl jól. Sőt, segít a cérna befűzésben, de a gyerekek számára is érdekesebbé és élvezetesebbé teszi a tanulást. Egyetlen dolog kell hozzá, egy USB-port.

Kellemeset a hasznossal, és még arra is marad idő, hogy valami finomat süssünk. Például karácsonyi mézeskalácsot, paleo kiadásban.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com, pexels.com)