Jump to content

Kozmetikai termékeket karácsonyra?

2017. 12. 03. 10:00

Karácsony közeledtével sokaknál okoz fejtörést, hogy mivel lepjék meg szeretteiket, ismerőseiket, barátaikat. Ilyenkor sokan elkövetik azt a hibát, hogy összevásárolnak számtalan "haszontalan" ajándékot, amit végül gyorsan szétszórhatnak ismerőseik körében. Bizonyára mindannyian kaptunk már valamiféle kozmetikai terméket, akár krémet, testápolót, tusfürdőszettet, parfümöt...stb. karácsonyra. Te mit gondolsz, illik ilyen termékeket ajándékozni? Vagy akár kellemtlenül is elsülhet a dolog?

Karácsony közeledtével szinte minden országban vásárlási lázban élnek az emberek,  hozunk ilyenkor jó és rossz döntéseket egyaránt. Hölgyek számára minden bizonnyal örömöt okoz bármilyen krémek vásárlása. A férfiak ritkábban gondolnak vásárlás során kozmetikai termékekre, testápolóra vagy arckrémre, sokkal inkább parfümöt választanak karácsonyi ajándékként. Pedig egy márkás kozmetikai termékgyártó arckréme lehet, hogy ugyanolyan vagy sokkal nagyobb örömöt okoz a partner, feleség vagy barátnő esetleg leánygyermek részére.

Persze a szokások változnak, és december elején a krém webshopok forgalma is jelentősen megugrik. Tekintettel az internet terjedésére, mára elmondható, hogy egyre többen vásárolnak kozmetikai krémeket is, az online megtalálható weboldalakról, webáruházakból. Akár online fizetéssel, akár utánvétellel egyre jellemzőbb, hogy a fizikai áruházak mellett évről évre jelentősen növekszik az online webboltok forgalma és különösen igaz ez a karácsonyt megelőző időszakra. 


Érdekesség, hogy az online vásárlók nem feltétlenül az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok beszerzését. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a megrendeléseket nem azonnal szállítják ki a webáruházak. Minden évben előfordul, hogy még arany vasárnap esetén is tömegek állnak sorban a  boltokban és a nagyobb áruházláncokban. Összességében tehát az elmondható, hogy az online vásárló valamivel tudatosabb ami a beszerzés idejét illeti, bár hozzá kell tenni azt is, hogy kipróbálni megtapogatni nincsen lehetősége online vásárlás esetén. Persze erre egy ismert kozmetikai termék esetén nincs is szükség.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)