Jump to content

Tedd magad próbára: fusd át a fővárost!

2017. 10. 01. 06:23

Ha kezdő vagy, ha gyakorlott, a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon megtalálod a számodra legszimpatikusabb távot, hogy a fizikumodat teszteld. Az október 14-15-i hétvége népes futótábora biztosan jó kedvre derít. (X)

A futás az egyik leghatékonyabb edzés, általa remek formába hozhatod magad. A legjobb módja, hogy gyakorolj, ha közösségben futsz, mert a közösség – a futótársak – jókedve rád is átragad. Kiváló alkalom a legnagyobb magyarországi tömegsport-rendezvény, az október 14-15-i 32. SPAR Budapest Maraton®, hogy kipróbáld magad, elkezd vagy folytasd a futást.

A 32. SPAR Budapest Maraton® két napján tíz versenyszám közül választhatsz, edzettségednek megfelelően. Október 14-én, szombaton a családi futáson 600 métert kell teljesítened, a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamon 400 métert. Váltóban is futhatsz – V4 Váltó 4x2 km –, de sprintelhetsz is a Maratonkán, 5 kilométert kocoghatsz a Riska Minimaratonon, vagy egy tempósat sétálhatsz 2,7 kilométeren a Fitt Pöttyös Gyalogláson. Október 15-én, vasárnap a hosszabb távok következnek. A történelmi 42,195 kilométeres táv hétezres mezőnye a Hősök teréről indul, és az Ötvenhatosok terén fejezi be a versenyt. Közben a futósereg Budapest világörökségi helyszínein halad keresztül. A maraton egyéni teljesítése mellett idén is lehetőség nyílik a 4 fős váltófutásra és a Maraton Párban segítségével a páros futásra. Rövidebb egyéni távokon is indulhatsz: vasárnap 30 kilométeres és 10 kilométeres távok is várnak. A versenyeken kerekesszékes, handbike-os indulók, valamint babakocsival futók is rajthoz állnak.

A SPAR Magyarország elkötelezett az egészségmegőrzés és a sport mellett. Ehhez kötődően indult el a SPAR Életmód program, amely azt tűzte célul, hogy minél többen tegyék életük állandó részévé az egészséges táplálkozást és a rendszeres sportolást. A SPAR új programjával – az üzleteken kívül – a SPAR Budapest Maratonon® is találkozhatnak a látogatók.

A családi értékeken nyugvó közösségi gondolat nyilvánul meg a SPAR társadalmi szerepvállalásában. A SPAR az idei futófesztiválon stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az „Ide hozzuk a játszóteret!” nevű programját támogatja. A szeretetszolgálat és a SPAR közösen mesekönyveket is gyűjt a rendezvényen a rászoruló gyermekek számára. Hozz egy mesekönyvet Te is a maratonra!

A fővárosi futófesztivál elérte azt, ami minden sportág számára elismerés: valódi ünneppé vált, amelyre várják a lelkesítő szurkolókat is. Két lelkesítés között a SPAR Budapest Maratonra® kilátogató drukkolók a SPAR saját húsüzemének, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpontnak a kiváló termékeit is megkóstolhatják.

További részletek itt!

(Forrás: Szerkesztőség)