Jump to content

Kulturált egyéjszakás kaland, avagy a Színházak Éjszakája

2017. 09. 13. 19:00

Szeretnél újfajta élményekhez jutni? Valami másra, szellemileg is építőre vágysz? Érdekel a színház, és ami mögötte van? Figyelmedbe ajánljuk a Színházak Éjszakáját. Hamarosan részed lehet a színfalak mögött zajló eseményekben.

A Színházak Éjszakája az az évente megrendezett kulturális esemény, amelynek legfőbb célja, hogy a színházak ajtai megnyílhassanak minden érdeklődő számára. Az idei már a hatodik egész estés színházi esemény.

Színházba bármikor el lehet mennünk, hiszen az országban sok társulat fáradozik azért, hogy a közönségét szórakoztassa, nagyon sokan mégsem teszik meg. Egy hagyományos színházi előadás is kiváló kulturális program, ám a Színháza Éjszakája rendhagyó. Nemcsak a különböző hazai színházak előadásait lehet megtekinteni, hanem különleges, estébe nyúló programokkal várnak mindenkit. Minden korosztály megtalálja a magának valót, hiszen gyermekműsorokat ugyanúgy meg lehet tekinteni, mint a felnőtteknek valót. A hagyományos előadásokon túl lehetőség van kiállítások, interaktív programok, koncertek megtekintésére. Ezen túl a színpad mögötti munkálatokba, eseményekbe is belecseppenhet a néző, valamint beszélgetni lehet a színészekkel. Mód van arra is, hogy olyan vendégek is színházba látogassanak, akik csak nagyon ritkán vagy egyáltalán nem szokták tenni.

Az idei évben szeptember 16-án lesz a Színházak Éjszakája. Erre az eseményre megvásárolt karszalaggal lehet bejutni. Ez egy olyan egyéjszakás kaland, amelyet minden évben át szeretnél élni. Ezen az estén mindenki szervesen részt vesz az eseményekben, ilyen formán, mint nézők, nem is léteznek.

Az idei évben 35 színház várja több tucat programmal a látogatókat. 2017-ben egy új programmal bővül ez a kulturális esemény, ugyanis színháztörténeti sétára is invitálják az érdeklődőket, így lelhetnek rá a már letűnt színházakra és bukkanhatnak rá a születő intézményekre. A résztvevő 35 színház önkéntes pultjainál lehet összegyűjteni a 35 puzzledarabot, amelyek sikeres összeillesztése után egy hűtőmágnes a jutalom.

A másnap hajnalig tartó esemény garantált szórakozást fog jelenteni, hiszen annyi lehetőség várja a karszalaggal rendelkezőket, hogy nem fognak unatkozni.

A 35 résztvevő színház az alábbi: Átrium, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Operettszínház, Budapest Bábszínház, Centrál Színház, Dumaszínház, Fórum Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, Momentán Társulat, MU Színház, Örkény István Színház, Pesti Magyar Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts& Café, RS9, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Trip Színház, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház. Programjaikról ITT olvashatsz bővebben. 

A színházi eseményekre az előzetes helyfoglalás időszaka már lezárult, azonban online karszalag vásárlására még mód van (ITT). A jó hír, hogy ha nem sikerült előzetesen helyet foglalni, akkor is mód van az előadások megtekintésére, amely érkezési sorrendben történik. Szórakozzatok a kultúra jegyében.

(Forrás: marmalade.hu | beol.hu, radnotiszinhaz.hu/képek | youtube.com/videó)