Jump to content

Ha szeptember, akkor borünnep, méghozzá a Budai Várban

2017. 09. 01. 06:00

Méltán nevezik Európa legszebb borfesztiváljának azt az eseményt, amely hamarosan 26. alkalommal nyílik meg a Budai Vár teraszain. (X)

A Budapest Borfesztivál csodálatos panorámával, közel kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borával és pezsgőjével, négy színpaddal, népszerű előadókkal és fiatal muzsikosokkal várja a bor szerelmeseit.  Persze, ez még nem minden: napközben különleges szakmai programok, előadások és játékok is várnak ránk.

Ínyenceknek mindjárt ott a VinAgora Taste of Hungary – Magyarország ízei program, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére. Ebben a zavarba ejtően sokszínű kínálatban nyújt segítséget a Borfesztivál, minden kategóriának egy-egy csúcsminőségű borát ajánlva. De lesznek könnyedebb játékos feladatok is, amelyeken játszva kóstolhatunk a Butlers Borkvíz Bárban, vagy a Pár Borpár nevű izgalmas játékban. A Wine in Moderation – Bort mértékkel kezdeményezés játékában az egészséges borfogyasztás szabályait tanulhatjuk meg.

A szakmai programok mellett a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata lesz a bónusz idén. A nagyszínpad és három pódiumszínpad koncertjein nagy buli várható, minden nap más zenei stílussal és hozzá illő italokkal! A nyitó napon a könnyűzenéé a főszerep, ekkor koccints egy könnyed, gyöngyöző pezsgővel! Pénteken hallgass világzenét egy karakteres rozéval. A szombati Magyar Jazz napján kicsit lassíts, hogy elmélyülhess a dallamokban és a fehér borok ízvilágában. Feltétlenül tartalékolj vasárnapra is, hiszen ekkor következik a folklórnap sok népzenével, néptánccal és szüreti felvonulással. Ehhez a naphoz természetesen vörösbor dukál!

A rendezvény fő támogatója a SPAR idén is nagyon készül az eseményre. A SPAR standja a Savoyai teraszon lesz, ide érdemes benézned a 20 százalékos kuponért, amit a Regnum Grillmobilnál válthatsz be, valamint a „hármat fizet, négyet kap” kóstolói akcióért. Egy kis grillhangulat vár majd a Hunyadi udvaron, ahová beparkol a SPAR Grillmobilja. Az ízletes menüben lesz Regnum grill dog, grill kolbász, tépett malac burger, hozzá könnyed málna- és bodzaszörppel, ha szünetet tartanál az alkoholfogyasztásban.

Bár a borfesztivál csak négy napig tart, már augusztus 24-től, egészen szeptember 6-ig felkészülhetsz rá: ha a SPAR-ban vagy az INTERSPAR-ban vásárolsz tízezer forint fölött, a kasszánál kérd az 50 százalékos kupont. Ezzel fél áron lesz napijegyed! Vagy játssz a SPAR Facebook játékában, ahol szintén nyerhetsz belépőjegyet!

http://www.aborfesztival.hu/

 

(Forrás: szerkesztőség)