Jump to content

Úgy érzed fogytán van az energiád? Így növelheted szervezeted energiaszintjét!

2017. 04. 29. 14:00

Bár az időjárás időnként megviccel bennünket,valójában már itt a tavasz. A virágzó természet, a madárcsicsergős reggelek és a napsütéses órák, pozitívan hatnak a kedélyállapotunkra, azonban,ha szervezetünk legyengült, energiaszintünk lecsökkent, akkor kevésbé tudjuk értékelni a természet csodáit. Mivel turbózhatjuk fel energiaszintünket?

Menj a napra!

Szervezetünk számára fontos a napfény és a napsugárzás, ugyanis ez nélkülözhetetlen a D-vitamin termelődéséhez. A D-vitamin segít megőrizni csontozatunk erősségét és egészségét, jót tesz az izomzatnak, valamint az immunrendszer normál működését is elősegíti, valamint erősíti azt. Éppen ezért ajánlott a napsütésben feltöltődni, ugyanis nem csak egészségednek tesz jót, de a kellemes, meleg napfény a szervezeted energiaszintjét is megnöveli.

Figyelj oda a táplálkozásra!

A zsíros,olajos ételek könnyen megülhetik a gyomrot, eltelíthetik szervezeted, néha még gyomorfájást is okozhatnak. Fontos, hogy ha fogytán van energiaszinted, fáradékonynak, levertnek érzed magad, egyél sok vitaminban és ásványi anyagban gazdag gyümölcsöt és zöldséget. Számtalan lehetőség és variáció rejlik ezekben az ételekalapanyagokban, így nem csak finomat és egészségeset ehetsz, de bátran kísérletezhetsz is a konyhában.

Ha eddig nem próbáltad, most itt az ideje, hogy megkóstold a különféle növényi csírákat, rendkívül magas vitamintartalmuknak köszönhetően egész tested felfrissítik, felélénkítenek. Megtalálhatóak bennük, a B-, C-, E-, K-vitamin, valamint nyomelemek és növényi rostok is, melyek a szervezet normál működéséhez elengedhetetlenek. A különféle gyümölcsöknek szintén magas a vitamintartalmuk, ha egy kis édességre vágynál, készíts gyümölcssalátát, azon túl, hogy finom, energiád az egekbe szökik tőle.  A házi készítésű aszalt gyümölcsök, lekvárok, szörpök, szintén fogyaszthatóak, hiszen nem tartalmaznak mesterséges ízfokozó és színezőanyagokat, fogyaszd őket bátran, hiszen nem csak finomak,de egészségesek is.

Friss oxigén csodákra képes!

Ha rossz a kedved, fáradtnak, levertnek érzed magad, nincs energiád semmihez, akkor menj sétálni. A friss levegő hatására frissnek, kipihentnek, üdének fogod magad érezni. Már egy 15-20 perces séta képes jókedvre deríteni és élettani hatása sem elhanyagolható, hiszen a friss oxigén jó hatással van az agyunk és tüdőnk működésére.

Nem kell lemondani az édességről sem...

Bár nem mindegy, hogy milyen édességből és mennyit fogyasztunk, de a csokoládé valójában gyógyír is lehet a levertségre és az energiahiányra. Fogyasztásával ugyanis beindul az endorfintermelődés, kedvünk javul, és energiaszintünk is megemelkedik. 

Az étcsokoládéban található magnézium kimondottan jótékonyan hat az idegekre, valamint, segít testünket ellazítani.  Az étcsokoládé, magas kakaótartalma miatt, nagy mennyiségben tartalmaz flavonolt, mely serkenti agyunk működését, és jó hatással van a koncentrációs képességekre.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)