Jump to content

16 kulisszatitok, amit nem tudtál a Szex és New York-ról!

2017. 01. 19. 17:10

Egy kis túlzással a nők virtuális Bibliájának is nevezhetnénk a sorozatot, ami miatt lányok, nők és asszonyok millió bújtak újra magas sarkúba, öltöttek nőcis ruhákat, és élték meg a mindennapokat az amerikai álomként. A sorozat, ami divatba hozta a Cosmopolitan koktélt és a Manolo Blahnik-ot, izgalmas háttértörténettel rendelkezik, amiről lerántjuk a leplet!

A Szex és New York sorozat első epizódja 1998. június 6-án került adásba az HBO-n, és pillanatok alatt kultuszt teremtett. A négy New York-i szingli nő életét bemutató epizódok valósággal beszippantották a női célközönséget. A Szex és New York varázsából az évtizedek múlásával sem vesztett. Gigászi sikere talán a kiváló szereplőgárdának, és a remekül kitalált karaktereknek köszönhető, hiszen mind a négy főszereplő egy-egy női típust képvisel a vásznon. Carrie a független, de örökszerelmes, Miranda a karrierista, Charlotte a családcentrikus, Samantha pedig a szex imádó, szabad szájú nő archetípusa.

A Szex és New York olyan divatot teremtett, ami valószínűleg évek múltán sem fog eltűnni a köztudatból, mert van benne valami megfoghatatlan, ami miatt századszorra is újranézhető. Talán annak köszönheti varázsát, hogy kiszakít a mindennapokból, és húsz percre egy teljesen más világban érzi magát az ember, nem beszélve arról, hogy az életre reflektál, és bizony párhuzamot vonhatunk saját életünk és a filmbéli karakterek mindennapjai között. S ez az, ami időtállóvá teszi. 

A színfalak túloldalán

Alig akad olyan nő s férfi, aki ne hallott volna az amerikai sorozatgyártás sikerszériájáról, a Szex és New York-ról. De hogy állunk a kulisszatitokkal? Valószínűleg kevesen tudják, hogy a sorozatban és filmben látott szex jeleneteknél, például alapszabály volt, hogy csak olyan pikáns együttlét kerülhet a vászonra, ami a valóságban a stáb vagy a szereplők valamelyikével megtörtént. Bizony, ahány izgalmas jelent, annyi kulisszatitok övezi a sorozatot, amelyek közül a legjobbakat szemléztük.

1.) Candace Bushnell a sorozat megálmodója, mindössze 60.00 dollárért (kb. 17 339 400 Ft.) adta el könyvének a jogdíjait. Persze az a pénz sem tűnik kevésnek, de ahhoz képest, amennyit a sorozat és a két film hozott, hát...

2.) A filmben Bushnell alteregójaként szereplő Sarah Jessica Parker szerződése volt az egyetlen, amelyben kitértek arra, hogy Parker fog meztelenkedni a jelenetekben. A szereplőgárda többi tagjára nem vonatkozott, a kivétel.

3.) A tütü, amit Carrie a sorozat nyitójelenetében visel egy turkálóból van, és csupán 5 dollárba került.

4.) Cynthia Nixon eredetileg szőke. Miranda szerepének kedvéért élt éveken át vörös hajjal.

5.) Charlotte vezetékneve a sorozat alapjául szolgáló könyvben „Ross”. A megfilmesített változatban írták csak át Yorkra.

6.) A süteménybolt (Magnolia Bakery, 401 Bleecker Street), ami előtt az egyik jelnetben Miranda és Carrie muffint eszik, annyira népszerű lett a sorozatbeli megjelenés után, hogy az üzletnek egy kidobó embert kellett felvennie.

7.) A könyv, amit Carrie az első filmben kikölcsönzött, a Love Letters of Great Men valójában nem létezik.

8.) A sorozat forgatása közben Parker átlagosan 18 órán át viselt naponta magas sarkút, Carrie karaktere miatt.

9.) Az első Szex és New York filmben az esküvői ruhához tartozó üdvözlőkártyát (amit Carrie ajándékba kap) maga Vivienne Westwood írta alá.

10.) Mr. Big karakterét Bushnell egyik ex-pasija ihlette.

11.) A lakás, amiben a film szerint Carrie lakott, a való életben több mint kilenc millió dollárért kelt el.

12.) Carrie, Samantha, Miranda, és Charlotte címe sem létezik a való életben.

13.) A Mirandát alakító Nixonnal valójában nincs kilyukasztva a füle, így a forgatásokon mindig felcsíptethető fülbevalókat hordott.

14.) A sorozatba csak egyetlen egyszer nyúltak bele utólag, annál a jelenetnél, amikor Samantha és Richard a medence partján táncol, és az egész New Yorki panoráma látszik, ahol még állt a World Trade Center. Az indok, ami miatt eltűntették az épületkomplexumot, hogy nem akartak a nézőkben szomorú emlékeket ébreszteni, mert az megtörte volna a film romantikus pillanatát.

15,) Amikor Carrie vakrandizik a randipartnerének a fejére száll egy galamb. Nos, ahhoz hogy ezt kivitelezhessék a színész hajába egy komplett kapaszkodót építettek hullámcsatokból, hogy a madár le tudjon szállni.

16.) Kim Cattrall, aki a tüzes Samantha szerepét játssza a filmben, kétszer elutasította a szerepet, mielőtt rábólintott.

Most pedig irány sorozatot nézni!

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: theredlist.com, interactives.dk, pinterest)