Jump to content

Segítsd magad a regenerálódásban

2017. 01. 04. 19:00

Talán még a hideg is kiráz, ha a nagy evésekre kell gondolni. Jó időre megteltünk a nehezebb ételekkel. Aki azonban mértékkel és odafigyelve étkezett az ünnepi időszak alatt is, annak most nincs ilyen baja. Valljuk be őszintén, nehéz a sok finomságnak ellenállni.

Ha te is abba a kategóriába tartozol, akit a sok finomság eltelített és nem is tudtál ellenállni, akkor valószínűleg nehezebben is fog ez a hét menni. Vissza kell rázódnunk a valós világba. A gyerekeknek elkezdődött az iskola és az ovi, a felnőttek dolgozni indultak. Szakítani kellett azzal az élettel, ami az ünnepek alatt volt szokás. Evés, ivás, amíg látjuk. Aztán pedig számolni kellett a maradék étellel is. Talán még ma is azt ebédeljük, ami szilveszterről maradt. Már nem kívánod a nehéz ételeket? Nem csoda, hiszen a jóból ugyanúgy megárt a sok. A másnapos, fejfájós napokon már túl kell lennünk, de érezhetjük magunkat olyan telinek, nehéznek.

Nézz szét a konyhádban, a spájzban. Pakolj el otthonról minden olyan ételt, édességet, amely kísértésbe vihet. Ha azon dolgozol, hogy újra visszatérjen a pörgős éned, mert szükség is van a frissességedre, azt elnehezült, telepakolt gyomorral nehéz kivitelezni.

Szilveszterkor sokan fogadják meg, hogy az új évben máshogy fognak eljárni egészségük érdekében, mint azelőtt. Odafigyelve az étkezésre, mozgást is beiktatva a mindennapokba. Ha más nem, legalább tisztítsd ki a szervezetedet. Ha böjtöt, diétát, méregtelenítő kúrát kezdesz el a napokban, akkor van egy jó hírünk. Az a legjobb, ha ilyenkor ki sem mozdulsz otthonról. Ebben az időszakban ugyanis legjobb, ha a kúra mellé sokat pihenünk. Nagyon sokféle módszer közül választhatsz, amelyek segítenek abban, hogy szervezeted megszabaduljon a káros anyagoktól. Már nyúlnak a nappalok, de még mindig korán sötétedik. Gyújts gyertyákat a szobában, hallgass nyugtató zenéket és koncentrálj a légzésedre. Ha nem is vagy járatos a jógában, néhány alapgyakorlatot elsajátíthatsz és alkalmazhatsz is, mert testnek és léleknek jó. A jóga megtanít a helyes légzésre is.

Nemcsak otthon kell kiszelektálni a kísértésbe vivő élelmeket, de ha boltba mész vásárolni, arra is figyelni kell, hogy csak az kerüljön a bevásárlókosárba, ami szükséges. Méghozzá a kúrához.

Ha bármilyen egészségügyi problémád van, fel kell keresni az orvost, és az ő engedélyezésével kezdj bele a kúrába. Ha nem léböjtkúrát kezdesz, akkor is érvényes, hogy a napi folyadékfogyasztásod két liter legyen. Felhasználhatod a gyógyteák jótékony hatását is, de a gyümölcsök és zöldségek is nagy szerepet játszhatnak testünk könnyítésén.

Érdemes ebben az időben sokkal többet törődni magunkkal. Nem csak a megviselt máj és gyomor legyen  előtérben. A reggeli zuhanyzást végezd úgy, hogy lemasszírozod magadról az elhalt hámsejteket, ez ugyanis része kell, hogy legyen a méregtelenítésnek. A zuhanyzásokhoz természetes alapanyagú fürdőszereket használj fel, ha túl száraz a bőröd, akkor kend magad kókuszolajjal vagy olívaolajjal. Kényeztesd magad, ha megteheted, menj egy teljes testmasszázsra.

(Forrás: marmalade.hu | localmedia.sg, krupaparekh.in, edenspaskincare.com/képek)