Jump to content

Hamarosan itt az ultramodern fogyipirula

2015. 06. 06. 11:19

Vége a koplalásnak, a hűtőszekrény ajtaját kigúvvadó szemekkel és korgó gyomorral fixírózó kínzó időszakoknak, hála a modern technikának!

Sok mindenki problémájára megoldást kínál a modern technikákat is felhasználó, elektronikus fogyasztó tabletta, ami elhiteti az agyunkkal, hogy teljesen jól vagyunk lakva. A kísérleti gyógyszer ugyanazon az elven működik, mint a gyomor-pacemakerek. A gyomor-pacemaker egy olyan implantátum, amit sebészeti úton helyeznek el a gyomor bolygóidegén. Ez az az ideg, ami a gyomorból elviszi az üzenetet a hipothalamusba, hogy már eleget ettünk és jóllaktunk, eként szabályozva az étvágyunkat. A pacemaker szenzorai érzékelik, ha étel kerül a gyomrunkba, és azon nyomban elkezdenek elektromos impulzusokat küldeni a bolygóidegbe. Ezáltal az agyunk azt a –téves- üzenetet kapja meg közvetítve, hogy már egy falat sem fér belénk.

Ezzel a remek módszerrel úgy tudunk lefogyni, hogy közben nem kell koplalnunk, hiszen sohasem fogjuk éhesnek érezni magunkat, köszönhetően az agyunkat átejtő technikának. Sajnos azonban a gyomor-pacemakereket nem adják olcsón, egy darab ára 10.000 font körül mozog, azaz több, mint 4 millió forintba kerül.

De nem kell csüggedni, hiszen a gyomor pacemaker technikáját alkalmazva egy újfajta fogyasztó tablettát fejlesztett ki egy izraeli cég. Külön jó hír, hogy a tablettát nem sebészeti úton juttatják be a szervezetbe, hanem elég azt szájon át egy pohár vízzel lenyelni. Ezen felül előreláthatólag jóval olcsóbb lesz társánál. Miután a gyomorba jutott, a high-tech tabletta belülről átveszi a gyomrunk felett az irányítást, lecsökkentve az étvágyat. 

(Daily Mail, kép: bottomlinefitness.com)