Persze nagyszerű dolog csak úgy, magában bekapkodni a piros gyümölcsöket, vagy tejszínhabba tunkolva fogyasztani, de ha igazán jót akarsz magadnak, kapcsold be a sütőt!
Úgy bizony, az eper grillezve is az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Próbáld csak ki, hidd el, te is dorombolni fogsz a gyönyörűségtől!
Vágd félbe-negyedbe az eperszemeket (mérettől függően), a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra! Egy nagyobb tepsire terítsél sütőpapírt –így majd kevesebbet kell sikálnod, és a gyümölcsök kifolyó balzsamos szirupját is könnyebb lesz összegyűjtened. Az eperdarabkákat oszlasd el a papíron, szórd meg egy nagy kanál porcukorral és cseppegtess rá összesen egy evőkanálnyi vaníliaaromát! Süsd e kompozíciót egy fél órán keresztül.
Önmagában is nagyon finom lesz a végeredmény, de rétegesen ráteheted joghurtra, vagy felvert mascarponéra, vagy szórd rá salátára és keverj hozzá pár szelet avokádót!
Még egy érv a grillezett eper mellett: műanyag dobozban, vagy üvegedényben tárolva akár egy hétig is eltarthatod a hűtőszekrényben.
(Kép: goodlifeeats.com)