Jump to content

Mégsem olyan egészséges a joghurt?

2015. 05. 05. 11:26

A joghurtról eddig mindannyian úgy tartottuk, hogy az egyik legegészségesebb étel, amit csak fogyaszthatunk, hiszen tele van kálciummal, probiotikumokkal, fehérjével és még egy csomó más hasznos tápanyaggal. Azonban lehet, hogy mégsem joghurtot kellene ennünk, ha tudatosan szeretnénk táplálkozni???

Egy frissen publikált spanyol tanulmány megkérdőjelezi a johurt egészséget védő hatását, azt állítva, teljesen mindegy, rendszeresen fogyasztjuk-e ezt a tejterméket, vagy sem.

Madridi kutatók 4445 felnőttet vizsgáltak egy három és fél éves időszak során, nagy hangsúlyt fektetve a johurt fogyasztásukra is. Megfigyelték azokat az embereket, akik rendszeresen, azaz heti hat alkalommal ettek johurtot, illetve azokat, akik csak hetente egyszer, majd összevetették az eredményeiket. Végül arra a meglepő megállapításra jutottak, hogy a kettejük közt semmi egészségügyi különbség nem tapasztalható.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy többé ne fogyasszunk joghurtot egyáltalán, de érdemes tisztában lennünk vele, hogy csodákat nem várhatunk e savanyított tejterméktől. 

(Kép: adelove.com)