Jump to content

Fagyizóért hagyta ott az álommunkát

2015. 05. 01. 13:00

Mindannyian arról álmodunk, hogy biztos anyagi hátteret teremtsünk magunknak egy jól fizető állással. Noelle Hancocknak ez megvolt, és mindezt otthagyta egy fagyizóért.

Az újságíró hölgy nagyon jól fizető állást hagyott ott egy Karib-szigeteki kis fagyizóért. Noelle Hancock ráadásul az Egyesült Államok egyik legjobb elit egyetemén, a Yale-en végzett, de ez mit sem segített azon, hogy ne érezze magát magányosnak és túlhajtottnak egy olyan világvárosban, mint amilyen New York.

Ahogyan az egyik írásában is kifejtette: New York egy túlzottan versengő város, ahol mindennap meg kell küzdeni azért, hogy ott élhessünk. Ennek pedig megvan a hátránya, hiszen a sok ambiciózus ember között egyre inkább túlvállaljuk magunkat. A hölgy azt is elmondta, hogy előfordult, hogy hónapokig nem látta a legjobb barátait, mert képtelenek voltak összehozni egy találkozót, annyira elfoglaltak voltak.

Így történt, hogy Noelle már csak a szabadságára tudott gondolni, és arra, hol fogja azt eltölteni. Hat héttel később fogta magát, eladta minden ingóságát, és felszállt a Virgin-szigetek egyik legkisebb szigete felé tartó repülőgépre. Négy évnyi nagyvárosi élet után egy aprócska szigeten találta magát, ahol korlátozott az internet-hozzáférés, nincsenek multik és jelzőlámpák sem.

Az eddigi stresszes munkája után egy fagyizóban dolgozik, és saját bevallása szerint felszabadítóan hatott rá az életstílus-váltás.

- Ha külföldön kezd el élni az ember, teljesen másként látja az életet. Már nem csak egy helyen fogod tudni elképzelni az magad, semmi sem lesz többé állandó.

 

www.independent.co.uk

Fotó: Facebook/Noelle Hancock