Jump to content

10 dolog, amit NEM akarsz a fogyókúrád végén hallani

2015. 04. 19. 11:10

Az önkínzó fogyókúránál talán csak egy rosszabb dolog van: miután végre sikeresen leadjuk a felesleges kilókat, majd az ismerőseink szájából ezeknek a mondatoknak valamelyikét halljuk vissza. Ilyenkor legszívesebben beleharapnánk egy nagy tábla csokoládéba mérgünkben...

Mi az, amit SEMMIKÉPPEN ne mondjál az ismerősödnek, aki éppen most szabadult meg sikeresen a rárakódott súlyfeleslegtől:

1.-„Nahát! Mennyivel jobban nézel így ki!”

Ettől egész biztosan úgy fogja érezni, korábban a kutyának sem tetszett. Pedig de.

2.- „És mit fogsz csinálni, hogy ne ugorjanak fel rád újra a kilók?”

Mindenki, aki nagy nehézségek árán leadta a túlsúlyát, értelemszerűen fél attól, hogy hiábavalónak bizonyultak a fáradozásai, és újra elhízik. Ne önts olajat a tűzre!

3.- „Most meg túl vékonynak nézel ki!”

Tartogasd ezt a megjegyzést azoknak, akik olyan kórosan soványak lettek, hogy már az egészségük miatt aggódsz. Ha valaki nagyobb súlyfeleslegtől szabadult meg, annak beletelik egy kis időbe, amíg megszokja a nekikarcsúsodott, új testét. Adjál neki erre időt kritikai észrevételek nélkül.

4.- „És még pontosan mennyit is szeretnél leadni?”

Lehet, hogy már semennyit sem. Úgyhogy biztosan jól esik a célzás, hogy még van mit dolgoznia az ügyön...

5.- „Nem aggódsz a stirák miatt?”

Ha valaki úgy dönt, hogy egészségesebb ételekre és testmozgásra cseréli le a súlyfeleslegét, akkor talán a legutolsó dolog, amin aggódnia kellene azok a bőrén megjelenő halvány csíkok.

6.- „Egészen pontosan mennyit is fogytál?”

Nem biztos, hogy mindenki el akar büszkélkedni a pontos adatokkal, ezért nem kell a vágósertéshez illő adatokról faggatni őket indiszkréten.

7.- „Őszintén szólva jobban tetszettél egy kicsit több hússal.”

Lehet, hogy ezzel a megjegyzéseddel csak kedves akartál lenni, de sokkal jobban tennéd, ha inkább megdicsérnéd és értékelnéd az eredményeit, és az egészséges életmódbeli választását.

8.- „Mintha egy teljesen más ember lennél.”

Miért gondolod, hogy az ember személyiségét alapvetően a testtömegindexe határozza meg?

9.- „Na gyerünk, egy falatka sültkrumpli igazán nem fog megártani!” Mindannyiunknak másképp működik az emésztése, van, akinek meg sem kottyan egy kiadós hamurger menü, és olyanok is akadnak bőven, akik már egy szelet pizza gondolatától hízásnak indulnak. Tartsd tiszteletben a másik tudatos választását az étkezés területén is!

10.- „Akkor ezentúl jöhetsz velem a marathon versenyekre is!”

Ha valaki alapvetően nem szeretett korábban futni, akkor valószínű, hogy a súlyfeleslegének elveszítése után sem ez lesz a kedvenc sportja.

(Yahoo, kép: gorgeautiful.com)