Jump to content

A nő, aki csodával határos módon nem szállt fel a lezuhanó gépre

2015. 03. 26. 16:47

A Germanwings fapados légitársaság Barcelona-Düsseldorf járatával történt katasztrófa kapcsán nehéz bármit is írni, főleg a szerencsétlenséget kiváltó okok és a szándékos emberölés erős gyanújának tudatában. Ám mégis akad egy csoda, hiszen egy spanyol nő az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy nem száll fel a gépre.

Claudia Vásqueznek van miért hálásnak lennie. A Chilében született, de spanyol állampolgárként élő nő a katalóniai Castellgalíban él angol férjével és két gyermekével.

A nő Brazíliában pihent múlt héten, ám jegye volt egy Dél-Amerikából Barcelonába szóló gépre, majd a Germanwing Barcelona-Düsseldorf járatával kívánt Németországba utazni, ahonnan Kölnbe ment volna tovább egy kereskedelmi vásárra.

Ugyan megvolt a jegye a járatokra, ám az utolsó pillanatban úgy döntött, mégsem utazik Európába, hanem inkább néhány napot még Brazíliában marad, hogy ne kelljen egyszerre annyit repülnie.

A katasztrófa reggelén Claudia nyugodtan ébredt, és eszébe sem jutott a fel nem használt repülőjegy és az út. Akkor jött rá, hogy mitől menekült meg, amikor telefonjára elkezdtek záporozni a kétségbeesett üzenetek és hívások. Ismerősei, barátai és családtagjai közül néhányan ugyanis úgy tudták, hogy ő is franciaországi Alpokban lezuhant gépen volt.

"Reggel sétálni mentem a tengerpartra, és azokra gondoltam, akik életüket veszítették Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy kaptam egy második esélyt. Az élet ilyen kis döntésekből áll. Részvétemet küldöm az áldozatok hozzátartozóinak, és azt üzenem nekik, tegyenek meg mindent, amit a szeretteik szerettek volna megtenni az életben. Egy életünk van mindössze, egy lehetőségünk van, minden egyes percből a lehető legtöbbet kell kihoznunk.” - nyilatkozta a második esélyt kapott nő a La Vanguardia honlapnak.

Mi ez, ha nem csoda? Legalábbis Claudia Vásquez és szerettei számára.

(Forrás ls fotó: lavanguardia, twitter)