Jump to content

Ismerd meg a világ első számú férfi modellét – aki nő!

2015. 03. 17. 11:17

Egyre nagyobb sikereket és elismerést zsebelhet be a kifutókon a férfi modellként dolgozó Casey Legler, aki valójában nő.

A 190 centiméter magas, francia születésű, jelenleg New Yorkban élő Legler az első nő, aki férfi modellként keresi meg a kenyerét, mégpedig nem is rosszul!

-Azért adnak rám férfi ruhát, mert azokba férek bele. Az egyetlen dolog, amiben más vagyok, hogy biológiailag nőnek születtem.

Legler modell karrierje akkor indult, amikor egy fotós barátja megkérte, ugorjon be a Muse magazin fényképezésére az egyik modell srác helyett. A képeket kiszúrta a Ford Models ügynöke, másnap pedig már száradt is a tinta a daliás fiatal nő szerződésén. Azóta számtalan neves divatlapban megjelent, köztük a Vogue-ban és a Dieselben is.

A különleges testi adottságokkal megáldott Legler élete nem volt egyszerű. Miután bevallotta másságát úszótársainak, arra kényszerítették, hogy a női öltöző helyett azontúl a mozgássérültek számára fenntartott helységet használja az uszodában. A temérdek kellemetlenség és előítélet hatására végül teljesen abbahagyta az úszást, pedig 1996-ban még a nyári olimpiára is kijutott. Ennek ellenére nem bánt meg semmit, modell karrierjével ugyanis úgy érzi, mások számára is bátorítást és inspirációt nyújthat.

-Ha a képeim alapján akárcsak egy valaki is úgy érzi, hogy igenis van helye ebben a világban, akkor ez az, amit csinálni akarok.

(Kép: shewired.com)