Jump to content

Bocsánatot kért a Vogue szerkesztője

2015. 03. 13. 11:04

Nem igazán vették jó néven a szerkesztőnő megjegyzését a párizsi divathét elszánt kritikusai.

Elisabeth von Thurn und Taxist számtalan meglepetés érhette a párizsi divathéten akár a kifutókon érkező extravagáns ruhák látványától, vagy a hatalmas számban érkező celebek különcségeit illetően is. De amit mégis a legmeglepőbbnek talált, olyannyira, hogy még az Instagram oldalán is szóvá tette, az egy hajléktalan nő volt, aki az utcán vastag takaróba csavarva egy Vogue magazint olvasgatott.

A divatmagazin szerkesztője nem sokat hezitált, gyorsan lefotózta a lapozgató hajléktalant, majd kitette a képet a közösségi oldalára a következő szöveggel:

„Párizs tele van meglepetésekkel ... és Vogue magazin olvasókkal a legváratlanabb helyeken!”

A nemesi származású újságírónőt azonnal heves támadások érték posztjárért, sokan kritizálták ízléstelen, sértő megjegyzéséért.

Az sem sokat segített a kialakult helyzeten, hogy később megpróbált szót érteni kritikusaival, mondván:

„Ugyan már, nyugodjatok le! Még a hajléktalanoknak is lehet jó ízlése!”

Végül kénytelen volt törölni korábbi bejegyzését, és bocsánatot kérni olvasóitól, de hiába, a felháborodott közönség továbbra sem bocsájtott meg neki.

„Rettenetes ember vagy, remélem elveszíted az állásod.” –küldött neki jókívánságokat valaki, ám a képhez fűződő kommentek nagy része a divathét létjogosultságát és etikáját is megkérdőjelezi.

(Kép: inagist.com)