Jump to content

9 étel, ami csak úgy olvasztja a testzsírt

2015. 03. 06. 11:14

Már az előszobában toporog a tavasz, itt az ideje tehát, hogy megkezdjük a tavaszi megújulásunkat! Mielőtt előszedjük a gardrób mélyéről a rég elfeledett, csinos tavaszi ruhákat, érdemes tudatos táplálkozással újfent belekarcsúsodnunk a szívdöglesztő göncökbe.

Lássuk hát, mik azok az ételek, amik garantáltan meggyorsítják a fogyókúra folyamatát!

1.- Kókuszolaj

A kókuszolaj a ’jó zsírok’ családjába tartozik, segít az emésztésben és a zsírégetésben is. Ha tehetjük, vásároljunk bio minőségűt! Helyettesíthetjük vele a vajat és az olajat főzéskor, sütéskor, naponta bátran együnk meg 6-8 evőkanállal belőle.

2.- Karfiol

A karcsúság egyik titka, hogy elegendő rosthoz juttatjuk a szervezetünket, így az emésztésünk is jobb lesz. A karfiol pedig csurig van rosttal, antioxidánsokkal, C-vitaminnal, viszont nem tartalmaz keményítőt. Fogyaszthatjuk nyersen salátába, vagy párolva burgonya, tészta és rizs helyett.

3.- Görög joghurt

A cukormentes, alacsony zsírtartalmú joghurt ellátja a szervezetünket probiotikummal, természetes bélflórával, így a tápanyagokat is jobban tudjuk hasznosítani.

4.- Lazac

A diétában nagyon fontos, hogy elegendő fehérjéhez jusson a szervezetünk, erre a célra pedig remek választás a rózsaszínű hal, amely ráadásul tele van egészséges omega-3 zsírsavakkal is.

5.- Lilahagyma

Csökkenti a vérnyomást és elősegíti az egészséges koleszterinszint beállását, ásványi anyagainak és olajának köszönhetően pedig fontos zsírégető szerepe is van!

6.- Avokádó

Magas a ’jó zsír’ és az antioxidáns tartalma, viszont kevés cukor van az avokádóban, így remek diétás fogás lehet!

7.- Spenót

Csökkenti az éhségérzetet és a test savasságát, amellett javítja a csontjaink egészségét is és temérdek vassal látja el a szervezetet.

8.- Málna

Alacsony kalória- és magas rosttartalmuknak köszönhetően igazi adu ászok ezek az édes, piros bogyók a fogyókúrában!

9.- Zöld tea

A diétázás során is elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel, a zöld tea ezért remek választás, hiszen gyorsítja az emésztést és a kalóriaégetést is.

(Kép: tablespoon.com)