Jump to content

Stephen Hawking: Az agresszió lesz a vesztünk

2015. 02. 25. 20:16

Stephen Hawking legutóbbi megszólalásában az agresszióra, mint az emberiség legnagyobb hibájára hívta fel a figyelmet. A zseniális asztrofizikus szerint ez sodorhatja pusztulásba társadalmunkat, ezért hangsúlyozta, hogy az embereknek sokkal empatikusabbnak kellene lenniük.

Hawking professzor a londoni Science Museum-ban beszélt az emberiség legnagyobb hibájáról.

- Az ember legsúlyosabb hibájának az agressziót találom, ha lehetne, ezt szeretném leginkább kijavítani. Az őskorban talán előnyünk származott belőle, hogy több ételhez, területhez vagy partnerhez jussunk, de ma el is pusztíthat minket.

Az az erény, ami a professzor szerint leginkább fejlesztésre szorul, az empátia. Ezáltal ugyanis mindannyian szeretetteljes állapotba kerülünk, és egynek érezzük magunkat a társadalom többi tagjával.

Stephen Hawking életét nemrégiben filmesítették meg, ahol Eddie Redmayne játssza az asztrofizikust, és a színész Oscar-díjat is kapott a nagyszerű alakításért. Hawking büszke arra, hogy hozzásegíthette Redmayne-t a nívós elismeréshez A mindenség elmélete című alkotásban, bár viccesen megjegyezte:

- Sajnos, a szépségemből Eddie-nek már nem sok jutott.

A professzor sosem hazudtolja meg magát, ha intelligens humorról van szó! :)

 

www.independent.co.uk

Fotó: www.cultjer.com