Jump to content

Közösségi média: ezek a szokások teszik tönkre a szerelmi életed

2015. 02. 04. 20:24

Egy amerikai társkereső oldal kutatása felfedte a férfiak és nők legidegesítőbb szokásait a közösségi médiában. Egy kis Valentin-nap előtti hír: lehetséges, hogy a viselkedéseddel a kialakulóban lévő kapcsolataidat rombolhatod le anélkül, hogy tudnál róla.

Az amerikai weboldal, a Match.com legutóbbi kérdőíves kutatása látszólag ártalmatlan viselkedési normákról rántotta le a leplet. A kutatásban 5675 felnőtt nő és férfi vett részt.

Dr. Helen Fisher szerint ebben a kaotikus világban eltérő elvárások és tabuk bukkannak fel és tűnnek el egyik pillanatról a másikra, így senki sem tudja igazán, hogy mi is történik valójában. A digitális világ olyan közvetlenséget hozott, amellyel behatolunk a másik intim szférájába, ugyanakkor tisztázatlan szabályrendszerben teremtünk kapcsolatot. Magyarán, úgy közlekedünk a virtuális világban, mint elefánt a porcelánboltban.

Jellemző tendencia az üzeneteink és csevegéseink homályossága és nem megfelelő használata, vagy az úgynevezett hashtag-függőség. Amikor #minden #szó #előtt #kitesszük, mert úgy gondoljuk, hogy ez divatos. De valójában nem, ez idegesítő.

Az ismerkedés tekintetében vannak megbocsáthatatlan bűnök. Ilyen például a randin az asztalon hagyott telefon. A válaszadók 70 százaléka egyáltalán nem tolerálja a megosztott figyelmet. Érthető, legalább a randin figyeljenek kizárólag ránk.

A Facebook-használattal kapcsolatban tartogatott még érdekességeket a kutatás. Ha idegesítő viselkedésről van szó, az érzelmes, drámai hangvételű bejegyzések mindent visznek, de nem igazán toleráljuk a szelfiket sem. Érdekesség, hogy inkább a nőknél veri ki a biztosítékot, ha arra kérik őket, hogy töröljék az egyik ex-pasijukat az ismerősök közül.

Ami a csevegést illeti, a nyelvhelyességi hibák bizonyultak a leginkább irritálónak, a túl rövid válaszoktól a hajunkat tépjük, de nem kevésbé idegesítő a csupa nagybetű használata sem.

És plusz egy tipp a hölgyeknek: az egyedülálló férfiak 47 százalékát kifejezetten idegesíti, ha munka közben üzengetnek neki.

 

time.com

Fotó: www.opr.co.uk