Jump to content

13 ok, amiért kutyástul sokkal szebb az élet

2015. 01. 10. 11:08

Ha már van kutyád, azért olvasd el, ha még nincs, akkor pedig azért! Ne izgulj, a cikk végére ellenállhatatlan vágyat fogsz érezni egy szőrös négylábú társaságára!

1.- A kutyák jelentősen javítják a hangulatot. Egy felmérés szerint csak 15-30 perc a kutyád társaságában sokkal kipihentebbé és nyugodtabbá varázsolja a gazdikat. A közös játék során megemelkedik az agyad dopamin- és szerotoninszintje, melyektől kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak fogod érezni magad. A lelkes farokcsóválás és a hálás kutyaszemek pedig igazán csak hab a tortán.

2.- A kutyák csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Kutatások bizonyítják, hogy a kutyák simogatása csökkenti a gazdik vérnyomását.

3.- A kutyák megvédik a gyerekeket különféle bőrproblémáktól. Azoknál a gyerekeknél, akik kutyás házban nőnek fel, sokkal kisebb az ekcéma kialakulásának kockázata, de emellett a különféle allegiákra is jóval kevésbé érzékenyek.

4.- A kutyák segítenek fizikailag is formában tartani és elősegítik az egészséges életmódot, mivel minden nap rendszeresen el kell vinni őket sétálni.

5.- A kutyás gazdák sokkal hamarabb felépülnek a betegségekből, bár hogy ennek mi az oka, arra nem tudnak választ adni a tudósok.

6.-Azok a gyerekek, akik kutyák mellett nőnek fel, mivel jobb egészségnek örvendenek, kevesebbet hiányoznak az iskolából, az iskolában pedig jobban teljesítenek.

7.- Emellett a kutyák segítenek, hogy a gyerekeknek nagyobb magabiztossága legyen, de még a szorongást és a stresszt is csökkentik az életükben.

8.- A kutyák bármeddig elmennének, hogy megtalálják a családjukat. Szó szerint bármeddig. Bobbie, a csodakutya konkrétan 4500 kilométert tett meg, amikor véletlenül elkavarodott a családjától egy nyaralás során.

9.- Segítenek másokkal megismerkedni. Mivel a kutyáknak nem csak a gazdával való kapcsolatra, de más kutyákkal való ismerkedésre is szüksége van, ezzel neked is lehetőséget biztosítanak, hogy felfedezd a környékeden lakó más kutyabarátokat is.

10.- Soha többé nem fogsz unatkozni a kutyád mellett! Előfordult már veled, hogy csak ültél tétlenül, nem tudtad, hogy mihez kezdjél magaddal? Egy kiskutya mellett ez nem jelenthet problémát, hisz annyi mindent lehet vele játszani, és mellette temérdek felfedeznivaló is vár rátok a városban, a közeli parkokban, erdőkben. Egy eb társaságában még a séták is új színezetet kapnak!

11.- A kutyák képesek kiszagolni a rákos elváltozásokat jóval azelőtt, hogy te magad tudatában lennél a betegségnek. Amióta felfedezték a kutyáknak ezt a különleges tulajdonságát, azóta elég csupán három óra, hogy kiképezzék őket erre a feladatra.

12.- A kutyák mellett még a munka is jobban megy. Azokon a munkahelyeken, ahol megengedik, hogy a munkatársak szőrös lábú barátaikat is magukkal vigyék, érezhetően csökken a feszültség és a stressz szintje.

13.- A kutyák jobb emberré tesznek. A háziállatodról való rendszeres gondoskodás figyelmesebbé, önzetlenebbé, felelősebbé és türelmesebbé tesz.

(Kép: sunnylol.com)