Jump to content

Így turbózd fel a forró csokit!

2014. 12. 29. 11:07

Nincs is jobb, mint hideg téli estéken bekucorodni a kanapéra egy nagy bögre forró, illatozó csokoládéval! Egy csipetnyi varázslattal és fűszerrel azonban még ezt a mennyei élményt is fokozhatjuk!

A forrócsoki alapreceptjéhez olvassz össze tűzhely felett, vagy a mikróban 4 bögre tejet egy bögre apró darabkákra tört csokoládéval és fél bögre holland kakaóporral. És hogy hogyan lehetne fokozni az élvezeteket? Ezerféleképp!

-Főzés közben keverj a tejhez egy kiskanál fahéjat, csillagánizst, kardamom magot, gyömbérport és szegfűborsot. A fűszereket beleteheted egy teatojásba főzés előtt, úgy könnyebb lesz a végén eltávolítani a kész kakaóból, vagy ha nincs ilyen otthon, akkor a végén szűrd le a forró italt.

-Keverj a kész csokoládés italba egy fél csészényi eszpresszót és egy kávéskanál fahéjszirupot!

-Akik kedvelik a fűszeresebb ízeket, adhatnak egy csipetnyi őrölt chilit, fahéjat, cukorszirupot és vaniliát a forró csokoládéhoz, a chili ugyanis remekül kihozza a csoki ízét! -Keverj minden egyes bögrébe egy löttyintésnyi amarettót és egy csipet sót!

-Tégy mindegyik bögre aljára egy gombóc mentás-csokis fagylaltot, majd erre szűrd rá a kész, forró csokoládét!

-Adjál minden csészéhez egy teáskanál amerikai mogyorókrémet, majd keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad! Végül szórj a tetejére pár szem hófehér pillecukrot a tökéletes kényeztetés kedvéért.

(Real Simple, kép: spanishdict.com )